Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Οι 18 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που οργάνωσε η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ το βράδυ της Δευτέρας στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο κ. Αγοραστός, που αυτοπροβάλλεται ως περιφερειάρχης των "έργων", κρύβει ότι η πλειοψηφία όσων έκανε (μεταφορές, υποδομές για τουρισμό, ΑΠΕ) εξυπηρετούν κυρίως ανάγκες του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής ανάπτυξης και όχι τις λαϊκές ανάγκες, με μεγάλο κόστος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Δεν έχει να επιδείξει, όπως και η κυβέρνηση, κανέναν ουσιαστικό σχεδιασμό, χρηματοδότηση και έργα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας, όπως για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα του νομού Καρδίτσας, που χτυπήθηκε σφοδρά από τον "Ιανό" με τα τραγικά αποτελέσματα και άλλες φορές από φυσικά φαινόμενα, όπου 3 χρόνια μετά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αποκαταστάσεις των καταστροφών και οι πετσοκομμένες αποζημιώσεις.

Για την αντιπυρική προστασία, που αυτές τις μέρες βλέπουμε πολλές περιοχές να κατακαίγονται για πολλοστή φορά, γιατί λείπουν ο σχεδιασμός, η κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό και μέσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τη Δασική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία.

Για την αντισεισμική θωράκιση και προστασία των δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, μιας και ο ν. Καρδίτσας και η Θεσσαλία είναι περιοχές με αρκετή σεισμική δραστηριότητα, την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων περιοχών, που ζουν 3 χρόνια τώρα στα κοντέινερ, χωρίς να προχωρούν οι κατεδαφίσεις, οι ανεγέρσεις νέων σπιτιών που δεν έχουν πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος.

Δεν έχει να επιδείξει καμιά αγωνιστική διεκδίκηση της ολοκλήρωσης της εκτροπής του Ανω Ρου του Αχελώου και των συνοδών έργων που χρειάζονται για την αξιοποίηση των νερών του, ούτε γενικότερα για την επίλυση του μεγάλου υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας και της Καρδίτσας. Δεν έχει να επιδείξει τίποτα άλλο από δηλώσεις, για την κατασκευή του φράγματος Μουζακίου. Για την επέκταση των κλειστών κυκλωμάτων άρδευσης από τις λίμνες Πλαστήρα και Σμοκόβου, από την οποία αρδεύονται μόλις 25 - 30.000 στρέμματα και χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού από τα ανοιχτά κανάλια που αρδεύονται άλλα 60.000 στρέμματα, ενώ η μελέτη προέβλεπε κλειστό κύκλωμα για άρδευση 231.860 στρ., 20 χρόνια μετά τη λειτουργία της και από πάνω συμφωνεί με την επιβολή του "πράσινου" τέλους στο νερό με βάση την Οδηγία της ΕΕ, απλά να είναι λιγότερο, με την κατασκευή με ΣΔΙΤ των περισσότερων έργων που σχεδιάζονται.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που προωθεί η διοίκηση της ΝΔ στην Περιφέρεια έχει μεγάλους αυτοκινητόδρομους (Ε65, ΠΑΘΕ) που κόστισαν πανάκριβα και έχουν τσουχτερά διόδια, αλλά επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο σε κακή έως άθλια κατάσταση».

Οι υποψήφιοι στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

Αγγέλου Λήδα - Ξένια, αυτοαπασχολούμενη βιολόγος στον χώρο της Υγείας, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ). Αγραφιώτης Βασίλης, συνταξιούχος, πρόεδρος του ΔΣ του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Καρδίτσας. Ευτυχιάδης Ευτύχιος, ιατρός αιματολόγος, διευθυντής μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου και επιστημονικά υπεύθυνος Ειδικής Μονάδας Χημειοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας. Καλογεράκης Λάμπρος, δημοτικός υπάλληλος και εκλεγμένος στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ. Καπερώνη Κατερίνα, εργαζόταν ως συμβασιούχος καθαρίστρια στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας από όπου απολύθηκε πρόσφατα, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων Καθαριστριών. Καραμαγκιόλας Κωνσταντίνος, ψυκτικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Παραρτήματος Θεσσαλίας. Καρράς Δημήτρης, αγρότης, μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Κοσκινά και τοπικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Καρυά Ελένη, συνταξιούχος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ. Κουβαράς Εκτορας, διανομέας στον χώρο της εστίασης. Κούτρα Χαρά, αγρότισσα, ιδιώτης συνεργάτης της ΕΛΣΤΑΤ, πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Καλλιθήρου. Κρανιάς Βασίλης, συνταξιούχος ΟΤΕ, δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας. Μουρατιάν Ελένη, αυτοαπασχολούμενη οδοντίατρος. Μπεκιάρη Χριστίνα, Γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Μποντούρης Σωκράτης, αυτοαπασχολούμενος στον χώρο του εμπορίου. Υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από το 1995 ως το 2015 στην Αναγέννηση Καρδίτσας, στην οποία υπήρξε και γενικός αρχηγός, στον Πατραϊκό, στον Ποσειδώνα Νέων Πόρων, στον Ολυμπιακό Βόλου και στον Πανθρακικό. Παπαδόπουλος Γιώργος, εξωτερικός πωλητής, γραμματέας Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας και μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας. Παπανδρέου Σύλβια, δραστηριοποιείται επαγγελματικά μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού. Τέγος Νίκος, πολιτικός μηχανικός, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Τσιούτρας Γιάννης, αγρότης, γραμματέας του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της ΕΟΑΣΚ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνδικαλιστές, αγωνιστές αγρότες, επιστήμονες, καλλιτέχνες καταδικάζουν τη μετατροπή της περιοχής σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου (2024-07-20 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (2023-07-27 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ (2019-01-12 00:00:00.0)
Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο απέναντι στη νέα κυβερνητική φιέστα (2017-09-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-09-15 00:00:00.0)
Η Επιτροπή Αγώνα (2001-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ