Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για τις ανάγκες του λαού

Οι πρώτοι 27 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για τον δήμο Ερμιονίδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» παρουσιάστηκαν στο Κρανίδι, την περασμένη Κυριακή. Την εκδήλωση «άνοιξε» η Βασιλική Γκιόκα, Γραμματέας της ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Και επισήμανε ανάμεσα σε άλλα: «Τώρα λοιπόν το δίλημμα είναι ξανά σαφές μπροστά στην κάλπη: Τι θα αντιπαρατάξει ο λαός απέναντι στο ενιαίο μπλοκ που συγκροτούν η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, οι εκλεγμένοι τους σε δήμους και Περιφέρειες, το ίδιο το αντιλαϊκό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης, αν όχι περισσότερους συμβούλους που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, δημάρχους της "Λαϊκής Συσπείρωσης"; Πώς θα δυναμώσει η αντιπαράθεση με την ενιαία πολιτική κράτους και κυβερνήσεων που εξειδικεύεται σε δήμους και Περιφέρειες; Ποιος μπορεί να εκφράσει μέσα στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια τους αγώνες και τις αγωνίες, τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας, την πάλη τους για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος, ενάντια στα αντιλαϊκά δημοτικά χαράτσια; Ποιοι θα διεκδικήσουν χρηματοδότηση από το κράτος για ενίσχυση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών στους δήμους;».

Εξήγησε ότι μοναδική εγγύηση για ζητήματα όπως τα παραπάνω, που θα βρεθούν ψηλά στην «ατζέντα» της «επόμενης μέρας», είναι οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ, οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οι μόνοι που είναι δοκιμασμένοι, σταθεροί αγωνιστές του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Αναφορά στα προβλήματα του δήμου, συνέπεια της πολιτικής που εφαρμόζεται έως και σήμερα, έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Ερμιονίδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βασίλης Σαράντος, ενώ στάθηκε στους βασικούς στόχους ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη. Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και ο Γιώργος Τούσσας, στέλεχος του ΚΚΕ, από την Κοιλάδα της Ερμιονίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ