Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο έξω από τη Μόσχα

Σωστικά συνεργεία αναζητούν αγνοούμενους κάτω από τα συντρίμμια

Russian Emergency Ministry Pre

Σωστικά συνεργεία αναζητούν αγνοούμενους κάτω από τα συντρίμμια
Τουλάχιστον μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, άλλοι 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν και ακόμα 8 αγνοούνταν μέχρι αργά χθες, μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί και πυρκαγιά που ακολούθησε σε αποθήκη εργοστασίου στην πόλη Σεργκιέβ Ποσάντ, στα βορειοανατολικά έξω από τη Μόσχα.

Μια 45χρονη γυναίκα, εργαζόμενη στο εργοστάσιο, πέθανε μετά τη μεταφορά της σε νοσοκομείο, ενώ από τους δεκάδες τραυματίες οι 5 νοσηλεύονται στην εντατική, σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ορισμένοι με σχεδόν καθολικά εγκαύματα. Μέχρι χθες το βράδυ άλλοι 10 άνθρωποι παρέμεναν στο νοσοκομείο.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε αποθήκη με πυροτεχνήματα της εταιρείας «Piro-Ross», μέσα στην περιοχή του οπτικομηχανολογικού εργοστασίου Zagorsk.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, αιτία του συμβάντος ήταν η παραβίαση των προβλεπόμενων τεχνολογικών διαδικασιών και κινήθηκε ποινική διαδικασία για παράβαση των απαιτήσεων βιομηχανικής ασφάλειας.

Από την ισχυρή έκρηξη έσπασαν παράθυρα σε ένα αθλητικό συγκρότημα, σε σχολεία και δεκάδες πολυκατοικίες, ενώ σημειώθηκαν ζημιές στο σύστημα παροχής ζεστού νερού. Η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σχολιάζοντας αναφορές για το ενδεχόμενο η έκρηξη να προκλήθηκε από πτήση drone - με φόντο τις αυξανόμενες σχετικές ουκρανικές επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας - οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η συγκεκριμένη εκδοχή δεν επιβεβαιώνεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ