Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι

Η παρουσίαση των πρώτων 159 υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου και τις τοπικές κοινότητες του νησιού, ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου χαιρετισμό απηύθυνε ο Φώτης Κόκλας, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, που αναφέρθηκε στις θέσεις και παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όλο το προηγούμενο διάστημα, απ' τη σκοπιά υπεράσπισης των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Κωνσταντίνου.

Τόνισε ότι ο λαός της Ζακύνθου έχει πλέον πλούσια πείρα και απ' τα τοπικά προβλήματα που ζει. Αναφέρθηκε στο περιβόητο οικονομικό πλεόνασμα του δήμου, που παρουσιάζει η σημερινή δημοτική αρχή (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.), υπογραμμίζοντας ότι προέρχεται από την καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος, μέσω των δημοτικών τελών και την προκλητική ασυλία που απολαμβάνουν οι μεγαλοξενοδόχοι, με τα 5άστερα, 4άστερα, all inclusive ξενοδοχεία, που ευθύνονται και για τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Εκανε αναφορά στην απαράδεκτη κατάσταση της παρεχόμενης ύδρευσης για τα λαϊκά στρώματα του νησιού, που ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα υδροδότησης, τονίζοντας ότι απαιτείται να προχωρήσει στη συντήρηση και την επισκευή του δικτύου, με ολοκληρωμένη μελέτη και με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του νερού. Ανέδειξε, επιπλέον, ιδιαίτερα για τα ζητήματα της καθαριότητας και ανακύκλωσης τις τεράστιες ευθύνες της απερχόμενης δημοτικής αρχής, που σε αγαστή συνεργασία με τις υπόλοιπες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση της συγκεκριμένης δημοτικής υπηρεσίας, επιβαρύνοντας τα λαϊκά στρώματα του νησιού με υπέρογκα τέλη.

Ξεκαθάρισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θέτει σε πρώτο πλάνο τις λαϊκές ανάγκες σε πολιτισμό, άθληση, φροντίδα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΑμεΑ, τοξικοεξαρτημένοι, άνεργοι), καλώντας ταυτόχρονα αυτή η δυναμική να εκφραστεί και σε στήριξη του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με υποψήφια περιφερειάρχη την Αλεξάνδρα Μπαλού.

  • Τους πρώτους 34 υποψήφιους συμβούλους ανακοίνωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Ζαχάρως με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Γιαννόπουλο. Με νέα δυναμική απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό, απευθύνοντας κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει σε ανακοίνωση πως «μπαίνει στη μάχη των εκλογών με τη συμμετοχή συναγωνιστών, που όλα τα προηγούμενα χρόνια βαδίσαμε μαζί στον δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης, για να δυναμώσει ο κοινός αγώνας με τους κομμουνιστές και στον δήμο Ζαχάρως».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απευθείας σε ιδιώτες μέρος της αποκομιδής των απορριμμάτων(2023-07-15 00:00:00.0)
Να μη θιχτούν «τα ιερά και τα όσια» της επιχείρησης επιδιώκει η δημοτική αρχή(2022-02-01 00:00:00.0)
Δραστηριότητα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές(2019-01-26 00:00:00.0)
Νέο κύμα κακοκαιρίας έπληξε τη Ζάκυνθο(2016-12-06 00:00:00.0)
Καταγγέλλει επίθεση από χρυσαυγίτη(2013-07-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ