Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επαγρύπνηση μπροστά στην κλιμάκωση της εμπλοκής στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς

«Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», διαδήλωσαν μαχητικά χθες ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της πόλης, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) για τα 78 χρόνια από το έγκλημα των πυρηνικών βομβαρδισμών της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Στη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο μίλησε ο Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, μέλος της Γραμματείας της ΕΔΥΕΘ. Ανέφερε ότι ασταμάτητα, δεκαετίες τώρα, σε όποιο σημείο του παγκόσμιου χάρτη και να κοιτάξει κανείς, θα βρει τα σημάδια από τα αποτρόπαια εγκλήματα των ιμπεριαλιστών. Και σημείωσε: «Σήμερα, 78 μετά, κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί και η επιθετικότητα ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, Ρωσία και Κίνα, στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με υπαρκτό το ενδεχόμενο γενίκευσής του. (...) Αυτές οι αντιπαραθέσεις έχουν ήδη ολέθριες συνέπειες για τους λαούς και δεν θα ανατραπούν αν δεν συναντήσουν την ενωμένη και μαζική αντίστασή μας!».

Αναφέρθηκε ακόμα στην απαίτηση του λαού να κλείσει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη, που έχει αναβαθμιστεί ως αρχηγείο χημικού και ηλεκτρονικού πολέμου, στο οποίο προβλέπεται η αποθήκευση όπλων μαζικής καταστροφής - χημικών, βιολογικών και πυρηνικών. Επίσης, στο αίτημα τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Και κάλεσε τον λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση μπροστά στην κλιμάκωση της εμπλοκής στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με τα σχέδια για εγκατάσταση νέων βάσεων σε ελληνικά νησιά.

Ακολούθησε πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο, με τα συνθήματα «Βαλκάνια - Αιγαίο ειρηνικά, έξω οι βάσεις και τα πυρηνικά» και «Δεν θέλουμε του ΝΑΤΟ την προστασία, έξω τώρα η λυκοσυμμαχία» να δίνουν τον τόνο και να σηματοδοτούν την απόφαση για ένταση της πάλης.

Με την ολοκλήρωση της πορείας στην Αριστοτέλους ανακοινώθηκε το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού, στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων στις 9 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ.

Ανάλογη μαχητική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στην Καβάλα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ