Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΑΑΝ
Καταγγέλλει νέες περικοπές σε θεραπείες και καλεί σε κινητοποίηση

Στις 31/8 στις 7 μ.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας

Από παλιότερη κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας
Από παλιότερη κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας
Σε κινητοποίηση την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 7 μ.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας καλεί ανάπηρους, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ενάντια στις νέες περικοπές στις θεραπείες των ΑμεΑ και για να μπει «τέρμα στο σμπαράλιασμα του συστήματος Υγείας και στην εμπορευματοποίηση των αναγκών μας».

Για την επιτυχία της κινητοποίησης η ΣΕΑΑΝ καλεί όλες τις Γραμματείες της και τα παραρτήματα του Ενιαίου Συλλόγου «ο καθένας και η καθεμία από εμάς» να «κάνουμε δική μας υπόθεση την ενημέρωση, τη μαζική κάθοδο του κόσμου στην κινητοποίηση έξω από το υπουργείο».

Στην ίδια αγωνιστική κατεύθυνση, καλεί σε σύσκεψη την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη«για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα αναδειχθούν στην Ειδική Αγωγή με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στη σύσκεψη καλούνται να πάρουν μέρος εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και συνδικαλιστές από συλλόγους ΑμεΑ και γονέων, αλλά και γενικότερα του λαϊκού κινήματος».

Τους τελευταίους μήνες, σημειώνει η ΣΕΑΑΝ, είναι σε εξέλιξη ένας νέος κύκλος περικοπών στις θεραπείες των ΑμεΑ. Περικοπές που επιβεβαιώνουν ότι το «Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία» και οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις στην Υγεία δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ελάχιστο πακέτο παροχών για τους πιο εξαθλιωμένους, στη λογική «κόστος - όφελος», για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

«Σήμερα σου λένε, έχεις παράλληλη στήριξη έστω και δύο ώρες τη βδομάδα, δεν χρειάζεσαι ειδικό παιδαγωγό. Αύριο θα σου πουν, έχεις λόγο, έργο, στο Ειδικό Σχολείο, δεν χρειάζεσαι ξεχωριστά θεραπείες από τον ΕΟΠΥΥ, κι ας είναι ένας λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτής, ψυχολόγος για 100 μαθητές».

Η ΣΕΑΑΝ αναφέρει ότι από τις 11 Ιούλη ζητάει συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει απάντηση.

Διαλυτική κατάσταση στην Υγεία

Αναδεικνύοντας τη διαλυτική κατάσταση στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, καλεί σε αγωνιστική απάντηση και προβάλλει τα εξής αιτήματα:

  • Να παρθούν πίσω όλες οι τελευταίες αποφάσεις αλλά και όλες όσες είχαν πάρει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που περικόπτουν θεραπείες και βάζουν πλαφόν, όρια ηλικίας και εξαιρέσεις. Μοναδική προϋπόθεση να είναι το παραπεμπτικό του ειδικού. Να μην περάσει η εφαρμογή της αντιεπιστημονικής απόφασης για θεραπείες εξ αποστάσεως.
  • Ιδρυση δημόσιων δομών πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, θεραπείας και αποκατάστασης για τα ΑμεΑ, υψηλής ποιότητας και δωρεάν.
  • Δωρεάν φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα και τεχνολογικά βοηθήματα για όλα τα παιδιά με αναπηρία, τα ΑμεΑ, τους χρόνια πάσχοντες, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κανένα όριο, πλαφόν ή αποκλεισμός σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους, Ελληνες ή μετανάστες.
  • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Καμία πληρωμή για εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις στα πρωινά ή απογευματινά εργαστήρια, ιατρεία, χειρουργεία.
  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών, άλλων επιστημόνων, ειδικών και άλλου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Μαζικές προσλήψεις διασωστών στο ΕΚΑΒ.
  • ΟΧΙ στις εγκληματικές αποφάσεις για μεικτά πληρώματα και κάλυψη ιατρικών τμημάτων στα δημόσια νοσοκομεία με εφημερεύοντες γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.
  • Ανοιγμα των νοσοκομείων και των τμημάτων που έχουν κλείσει.
  • Αποφασιστική ενίσχυση των τμημάτων για χρόνια πάσχοντες (διαβητολογικά κέντρα, ιατρεία σκλήρυνσης, σπάνιων ασθενειών, δημόσιες μονάδες τεχνητού νεφρού κ.λπ.).
  • Αποφασιστική ενίσχυση των μεταμοσχευτικών κέντρων και της λειτουργίας των ΜΕΘ, για να ξεβαλτώσουν πια οι μεταμοσχεύσεις και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ