Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Τερτίπια της εργοδοσίας μετά τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και σε όλα τα σωματεία του νομού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον συνάδελφό τους που δέχθηκε ξυλοδαρμό και απειλές από την εργοδοσία της επιχείρησης «Γεωργαλά Β. & Σία ΟΕ» στη Μεσσήνη, επειδή δεν υπέγραφε την οικειοθελή αποχώρησή του από τη δουλειά, απευθύνει το Συνδικάτο Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων Μεσσηνίας.

Χτες, ήταν προγραμματισμένη η διενέργεια της εργατικής διαφοράς στα γραφεία του ΣΕΠΕ Μεσσηνίας, η οποία αναβλήθηκε για τις 7 Σεπτέμβρη λόγω «τερτιπιών» της εργοδοσίας «που εμφάνισε την καταγγελλόμενη ιδιοκτήτρια σαν εργαζόμενη και την κόρη της σαν νέα ιδιοκτήτρια!», όπως καταγγέλλει το σωματείο, που παρακολουθεί την υπόθεση και στηρίζει τον εργαζόμενο, καλώντας κάθε έναν εργατοϋπάλληλο να μην ανέχεται τέτοια περιστατικά.

«Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν θα επιτρέψει αυτά τα φαινόμενα να γίνουν η καθημερινότητά μας. Είναι ευθύνη και υποχρέωσή μας να σταθούμε δίπλα στον συνάδελφο και καλούμε όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του κλάδου μας, όλα τα σωματεία της πόλης και του νομού μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, να αντισταθούμε απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία που γίνεται όλο και πιο ασύδοτη, με φαινόμενα βίας και παρενόχλησης, φαινόμενα καταπάτησης ακόμα και αυτής της απαράδεκτης εργατικής νομοθεσίας, να είναι πλέον πολύ πυκνά», αναφέρει και καταλήγει:

«Οι κυβερνήσεις, η μία μετά την άλλη, νομοθετούν την κατάργηση κεκτημένων και εργασιακών δικαιωμάτων και προσφέρουν τη ζωή μας στο πιάτο του κάθε εργοδότη, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει η επιχείρηση και η κερδοφορία της. Εκεί βρίσκεται και η αιτία για αυτά τα φαινόμενα.

Αυτή η αντεργατική πολιτική, αυτοί οι άθλιοι νόμοι που ψηφίζουν διαδοχικά οι κυβερνήσεις και υποτάσσουν τα πάντα στην κερδοφορία, ευθύνονται για την ασυδοσία της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι με τα σωματεία μας με συσπείρωση και αλληλεγγύη υψώνουμε τείχος αντίστασης και προστασίας για την υπεράσπιση και τη βελτίωση της ζωής μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ