Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 - Κυριακή 20 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα στοιχεία για την εγκληματική επίθεση

Eurokinissi

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, που απλά επιβεβαιώνουν ότι η δολοφονική επίθεση ήταν οργανωμένη και προσχεδιασμένη. Σύμφωνα με διαρροές από την έρευνα της αστυνομίας, o αρχηγός των Κροατών φασιστών «Βad Blue Boys» (τα στοιχεία του είναι γνωστά) ήταν παρών στην επίθεση, αλλά κατάφερε να διαφύγει με άλλα τουλάχιστον δέκα άτομα, που πιθανά κρύβονται ακόμα στη χώρα μας.

Εξάλλου, την Παρασκευή συνελήφθη ένας οπαδός του Παναθηναϊκού, για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία και αναφέρεται στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί και παραδοθεί στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, δεν πρόκειται για τον οπαδό που αναφέρεται στη δικογραφία ότι παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη συμπλοκή μέσω των social media, αλλά για έναν οπαδό που ταυτοποιήθηκε από βίντεο την ώρα που καθοδηγεί τους Κροάτες φασίστες. Ο συλληφθείς είναι άτομο που είχε δεχτεί επίθεση και είχε μαχαιρωθεί έξω από το Εφετείο τον περασμένο Μάρτιο, όπου εκδικαζόταν υπόθεση οπαδικής βίας. Επίσης αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων, καθώς οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν ταυτοποιήσει, μέσω των πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων, και άλλους οπαδούς που διαφεύγουν τη σύλληψη.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ανάλυση κατασχεθέντων αντικειμένων που είχαν ίχνη αίματος πάνω τους, αλλά που κανένα δεν φαίνεται έως τώρα να είχε ίχνη αίματος του δολοφονημένου Μιχάλη. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει επίσης καταθέσεις, πειστήρια, DNA, αλλά και τα στοιχεία από τα κινητά τηλέφωνα των φασιστών Κροατών χούλιγκαν, απολύτως ενδεικτικά της διαδρομής του «τάγματος εφόδου».

Τα φασιστοειδή είχαν ξεκινήσει την επίθεσή τους επί της Οδού Πατριάρχου Ιωακείμ. Για περίπου 15 λεπτά, από τις 23.05 έως τις 23.20 οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ έχουν μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη. Παρά το ότι ο Μιχάλης Κατσουρής έχει υποστεί το δολοφονικό χτύπημα με το μαχαίρι στη βραχιόλια αρτηρία, η επίθεση δεν σταμάτησε. Στις 23.20 οι πρώτες δυνάμεις των ΜΑΤ εμφανίζονται και με κρότου λάμψης διαλύουν το πλήθος. Ολες οι παραπάνω εικόνες έχουν αποτυπωθεί από το κλειστό κύκλωμα του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας, αμέσως μετά το δολοφονικό χτύπημα στον 29χρονο.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται κρίσιμη κατάθεση αστυνομικού που επιχειρούσε στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της δολοφονίας, στο οπτικό πεδίο του οποίου βρέθηκε κομβόι 50 μοτοσικλετών, που δείχνει σχέδιο διαφυγής.

Στο μεταξύ, από την Κροατία αναμένονται ακόμα οι απαντήσεις για το ποινικό παρελθόν των συλληφθέντων οπαδών της Ντιναμό, όπως και η έκδοση του βουλεύματος από τον ανακριτή για την άρση τηλεφωνικών απορρήτων, ώστε να αναλυθούν και τα κατασχεμένα κινητά. Με βάση δημοσιεύματα έχει διαπιστωθεί ότι τουλάχιστον 5-6 από τους προφυλακισμένους χούλιγκαν έχουν συλληφθεί και καταγραφεί από την Ελληνική Αστυνομία σε επεισόδια που είχαν γίνει τον Νοέμβριο του 2015 στην Αθήνα, σε αγώνα του Champions League.

Τότε είχαν έρθει Κροάτες και Σέρβοι οπαδοί προς υποστήριξη ελληνικών ομάδων, με τις γνωστές διαμάχες που υπήρχαν. Από την αστυνομία είχαν εντοπιστεί 35 Κροάτες στον σύνδεσμο του ΠΑΟ. Ορισμένοι από αυτούς είχαν συμμετάσχει σε επεισόδιο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με Σέρβους οπαδούς. Τότε είχαν συλληφθεί αρκετά άτομα, με τους 5-6 από αυτούς να είναι οι σημερινοί συλληφθέντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ