Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 - Κυριακή 20 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - UEFA - ΠΑΕ
Υποκρισία και ξέπλυμα του «ποδοσφαίρου - επιχείρηση»

INTIME NEWS

Η επιχείρηση «κουκουλώματος» της κυβέρνησης, για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τη δολοφονική επιδρομή των ναζί φασιστών Κροατών και των Ελλήνων συνεργών τους, βρίσκεται σε εξέλιξη. Την ίδια στιγμή, σε μια κίνηση που έχει και στοιχεία επικοινωνιακά, επιχειρεί σε συνεργασία με την UEFA και τους επιχειρηματίες των ΠΑΕ, να δείξει ότι παίρνει μέτρα για την καταπολέμηση της λεγόμενης «οπαδικής βίας».

Ολοι εκείνοι δηλαδή που ενσαρκώνουν αυτό που στις μέρες μας λέγεται «ποδόσφαιρο - επιχείρηση», στο έδαφος του οποίου συγκροτούνται και δρουν «οπαδικοί στρατοί» για λογαριασμό των επιχειρηματικών συμφερόντων, όλοι εκείνοι που ευθύνονται για το πρόβλημα, συναντήθηκαν για να δώσουν τάχα «λύσεις»... Είναι χαρακτηριστικό ότι η αφορμή για την οποία συναντήθηκαν ήταν η δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη από την εγκληματική δράση ομάδας Κροατών φασιστών, οι οποίοι έδρασαν ανενόχλητοι μέσα στη χώρα, με την ανοχή του κρατικού μηχανισμού. Κι όμως, στη σύσκεψη δεν ακούστηκε ούτε μία λέξη! Αντίθετα, οι φασίστες χούλιγκαν ξεπλύθηκαν από την κυβέρνηση και την UEFA κάτω από τον βολικό τίτλο «οπαδική βία», όπως χαρακτηρίστηκε η συντεταγμένη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως απλή «επιχειρησιακή αστοχία της ΕΛ.ΑΣ.» το γεγονός ότι η μεγάλη ομάδα των νεοναζί διέσχισε οδικώς όλη τη χώρα φτάνοντας ανενόχλητη και πάνοπλη στη Ν. Φιλαδέλφεια, για να πραγματοποιήσει το δολοφονικό της έργο υπό τη ...«διακριτική παρακολούθηση». Και επικαλέστηκε τον «ευρωπαϊκό χαρακτήρα του προβλήματος», λέγοντας πως πρόκειται για «μάστιγα που δηλητηριάζει την κοινωνία και τις σχέσεις μεταξύ των κρατών» και έκανε λόγο για «εγκληματικές συμμορίες», που «με πρόσχημα τους αγώνες ταξιδεύουν στην Ευρώπη οργανώνοντας ραντεβού θανάτου». Στην ουσία, με τον όρο «ραντεβού θανάτου» έδωσε άλλοθι στους ναζί για την οργανωμένη δολοφονική επίθεση.

Τα μέτρα που έχουν ξαναπαρθεί

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και θα εφαρμοστούν άμεσα είναι:

  • Κλείνουν οι παράνομες - παράτυπες Λέσχες Φιλάθλων.
  • Αδειοδοτείται και λειτουργεί αυστηρά ένας σύνδεσμος με έδρα την επίσημη ΠΑΕ.
  • Ελεγχος εισόδου και ταυτοποίηση οργανωμένων φιλάθλων, στις θύρες που εντοπίζεται πρόβλημα από την ΕΛ.ΑΣ.
  • Συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δημιουργία παρατηρητηρίου βίας με τη συμμετοχή άλλων κρατών.

Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν εάν απαιτηθεί:

  • Κλείσιμο θυρών οργανωμένων οπαδών
  • Αποκλεισμός ελληνικών ομάδων από ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για «μία από τα ίδια» με όσα έχουν παρθεί τα προηγούμενα χρόνια και από διαφορετικές κυβερνήσεις. Και ο Κυρ. Μητσοτάκης επιδόθηκε σε κούφια λόγια για την «ενεργοποίηση της Πολιτείας» και κάλεσε ακόμα σε «ενεργοποίηση παραγόντων του ποδοσφαίρου», που «έχουν χρέος να περιφρουρήσουν τις επενδύσεις τους», βαφτίζοντας την αιτία του προβλήματος, δηλαδή την επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό και την εμπλοκή τεράστιων οικονομικών συμφερόντων και ανταγωνισμών, ως παράγοντα επίλυσης. Ακόμα, έκανε λόγο για ευρωπαϊκή συνεργασία, στο πλαίσιο της ΕΕ, η οποία είναι γνωστό ότι δείχνει ανοχή και υποθάλπει την αποτρόπαια φασιστική ιδεολογία, όπως αυτή των Κροατών χούλιγκανς.

Βέβαια, η υποκρισία απογειώνεται όταν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα κάνουν πως δεν ξέρουν: Για τις σχέσεις των μεγαλομετόχων και των χορηγών των ΠΑΕ με τέτοιους θύλακες μέσα στους συνδέσμους. Για πρώην αστυνομικούς που γίνονται «στελέχη ασφαλείας» στις Ανώνυμες Εταιρείες του ποδοσφαίρου και στα γήπεδα. Για συνδεσμίτες - μπράβους σε μαγαζιά της νύχτας. Για τις σχέσεις αυτών των στρατών με φασιστικές ακροδεξιές ομάδες...

Κι όλα αυτά σε βάρος των αγνών φιλάθλων, οργανωμένων και μη, της συντριπτικής πλειοψηφίας που αγαπάει το ποδόσφαιρο και θέλει να το απολαμβάνει, είτε πηγαίνει στο γήπεδο είτε όχι.

Πώς θα προστατεύσουν τα συμφέροντά τους...

Ο Σλοβένος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Αλ. Τσέφεριν, πίσω από τα «παχιά λόγια», επιβεβαίωσε ότι η υποκρισία της UEFA ξεχειλίζει, καθώς εν γνώση της φασιστικοί θύλακες δρουν ατιμώρητοι μέσω συνδέσμων οπαδών ευρωπαϊκών ομάδων, ενώ η Ομοσπονδία διατρανώνει το ύπουλο δόγμα του «No Politica», που αναπαράγει την αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων».

Ακόμα, σημείωσε ότι «πρέπει να εργαστούμε μαζί σε επίπεδο συμβουλίου της Ευρώπης και ΕΕ», για να «εξαφανίσουμε τον καρκίνο αυτόν από την κοινωνία». Την ίδια ώρα, όμως τα μέτρα της UEFA αφορούν μόνο στην ενίσχυση της κερδοφορίας των χορηγών - πολυεθνικών και των ιδιοκτητών των συλλόγων.

Οι πρόεδροι των ΠΑΕ κατέθεσαν τις προτάσεις τους και δήλωσαν ότι συμφωνούν με τα μέτρα του πρωθυπουργού. Μόνο που τα περισσότερα από όσα πρότειναν δεν αφορούν την ουσία της υπόθεσης, αλλά τη διαφύλαξη των επιχειρηματικών τους συμφερόντων εντός ή εκτός ποδοσφαίρου. Οπως: Το πώς πρέπει να είναι η ΕΠΟ, το ποιος θα ορίζει τους διαιτητές, το τι πρέπει να γίνει με τα «στημένα» παιχνίδια...

Ολοι αυτοί που βρίσκονται μέσα στο κάδρο του «ποδοσφαίρου - επιχείρηση», ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Μόνο ο λαός μπορεί να βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, αντιπαλεύοντας τα νήματα που συνδέουν τον αθλητισμό με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, απομονώνοντας και πετώντας έξω από το ποδόσφαιρο και κάθε άθλημα τους φασίστες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από τα κροκοδείλια δάκρυα στην «κανονικότητα» των ανταγωνισμών (2023-09-16 00:00:00.0)
Νόμοι και νόμοι αλλά η εγκληματική δράση συνεχίζεται... (2023-08-19 00:00:00.0)
Η άλλη όψη του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού (2023-08-19 00:00:00.0)
Ρεσιτάλ υποκρισίας για το «ποδόσφαιρο - επιχείρηση» και τους «οπαδικούς στρατούς» (2023-08-17 00:00:00.0)
Επικοινωνιακά τεχνάσματα για να κουκουλωθούν οι ευθύνες κυβέρνησης - κρατικού μηχανισμού (2023-08-12 00:00:00.0)
Ο αθλητισμός δικαίωμα του λαού και της νεολαίας (2022-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ