Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Φωτιές και σε Αγία Σοφία Κυνουρίας, Ναυπακτία και Ρίο

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες το απόγευμα και στην Αγία Σοφία Κυνουρίας στην Αρκαδία, στον δρόμο Τρίπολης - Αστρους. Οι άνεμοι και η φορά τους ήταν τέτοια που ζητήθηκε αρχικά να απομακρυνθούν από το χωριό ανήμποροι και άτομα που έχρηζαν βοήθειας, λόγω του κινδύνου που είχε δημιουργηθεί αλλά και των πυκνών καπνών που είχαν σκεπάσει τη γύρω περιοχή.

Η φωτιά είχε μεγάλο μέτωπο και συνέχισε να καίει μέσα σε χαράδρα στο βουνό, ακολουθώντας αντίθετη με τα σπίτια κατεύθυνση, προς Δολιανά. Υπήρχαν αναφορές ότι κάηκαν δύο σπίτια (το ένα ακατοίκητο), χωρίς μέχρι αργά χθες να επιβεβαιώνονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι και σε καλαμιώνα στο Κρυονέρι Ναυπακτίας, πολύ κοντά σε κατοικίες του χωριού. Οι δυνατοί άνεμοι έσπρωξαν τις φλόγες προς το βουνό Βαράσοβα, απομακρύνοντάς τες από τα πρώτα σπίτια, όπου υπήρχε μεγάλος κίνδυνος. Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις (ένα Canadair και ένα PZL). Η φωτιά κατέληξε στην κορυφή του βουνού, όπου έκαιγε χαμηλή βλάστηση μέχρι αργά το απόγευμα.

Φωτιά ξέσπασε και στο Χάραδρο Καστριτσίου της Δημοτικής Ενότητας Ρίου στην Πάτρα, περίπου στις 3.30 μ.μ., αλλά ελέγχθηκε γρήγορα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ