Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Αμεση, διαρκής και σημαντική η συμβολή των δυνάμεων του ΚΚΕ

Σε ευθεία αντίθεση με την εικόνα απουσίας του κράτους, άμεση ήταν και στις χτεσινές πυρκαγιές η αντίδραση και ενεργή παρουσία Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ.

Με το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στη Χασιά μέλη και φίλοι του Κόμματος έδωσαν ραντεβού μέσα στο χωριό.

Εκεί με επικεφαλής τον Θ. Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΚΟ Αττικής, και τον Γ. Πρωτούλη, επίσης μέλος του ΠΓ και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σχημάτισαν ομάδες οι οποίες συνέβαλλαν άμεσα στο έργο της κατάσβεσης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική αλλά και σε επικοινωνία με τους κατοίκους, τους οποίους βοηθούσαν όπου ήταν δυνατόν.

Στη διάρκεια της μέρας κατέφθασαν και άλλα μέλη του ΚΚΕ που σχημάτιζαν νέες ομάδες και συμμετείχαν στη μάχη της κατάσβεσης. Το βράδυ ομάδες του Κόμματος παρέμειναν στο Πανόραμα αλλά και στο Μενίδι.

Ενδεικτικό της διακριτής δράσης των Οργανώσεων του ΚΚΕ ήταν και το εξής περιστατικό: Προσπαθώντας να φθάσουμε στο σημείο του ραντεβού περάσαμε τρία αστυνομικά μπλόκα. Αστυνομικός στο τρίτο μπλοκ μάς είπε: «Πάτε στο ΚΚΕ; Περάστε».

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Πρωτούλης το μεσημέρι συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Β. Κόκκαλη, απαιτώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ενώ προς το βράδυ είχε συνάντηση στην περιοχή Πανόραμα με τον επικεφαλής του κινητού Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, με τον τελευταίο να μην αποκλείει το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να επεκταθεί στην Πάρνηθα.


Παράλληλα, όταν η φωτιά που είχε φθάσει από τη Χασιά στο Πανόραμα φάνηκε ότι θα κινηθεί προς Πάρνηθα ο Θ. Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλια, ζητώντας να ληφθούν τα μέτρα προστασίας του ορεινού όγκου της Πάρνηθας. Αντίστοιχη παρέμβαση είχε κάνει και νωρίτερα για τη φωτιά κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας, τονίζοντας την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για να μην υπάρξει χειρότερη εξέλιξη, με βάση το γεγονός ότι στους χώρους του υπάρχουν εγκαταστάσεις με επικίνδυνο στρατιωτικό υλικό.

Ταυτόχρονα, ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε δήλωσή του τόνισε την «ανάγκη να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα, ακόμα και οι νυχτερινές ώρες, για να γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν - έστω και την τελευταία στιγμή - ώστε να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς προς τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας». Απαίτησε «να συγκληθεί άμεσα το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αχαρνών ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά οι δημοτικοί σύμβουλοι και να υπάρξει σαφήνεια για τα μέτρα που παίρνονται για να μη ζήσουμε ακόμα μία καταστροφή στον δήμο μας».

Παρέμβαση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Δυτικής Αττικής για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Τσοκάνης, ζητώντας να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ζητώντας να αποχωρήσουν άμεσα με ασφάλεια όλοι οι εργαζόμενοι από τη Βιομηχανική Ζώνη του Ασπροπύργου και να ανοίξουν οι μπάρες των διοδίων στην Αττική Οδό για την απομάκρυνσή τους.


Στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τους Γιώργο Τάτση, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλέξανδρο Κάμπα, Γραμματέα της ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, και Κώστα Κώνστα, μέλος του Τομεακού Γραφείου της ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής και υποψήφιο δήμαρχο Ελευσίνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».





ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Μόνο ο λαός σώζει τον λαό»(2023-08-26 00:00:00.0)
Ακούραστα στο πλάι κατοίκων και εργαζομένων(2023-07-19 00:00:00.0)
Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του λαού και στη μάχη με τις φλόγες(2023-07-18 00:00:00.0)
Αλλα λόγια...(2022-06-21 00:00:00.0)
Και φέτος υποστελεχωμένο(2022-05-24 00:00:00.0)
Περιοδεία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη(2019-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ