Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ξεδιαντροπιά μπροστά στη φρίκη και τα αποκαΐδια

Ενώ στην πολιτική του κόστους - οφέλους η παντελής έλλειψη αντιπυρικού σχεδιασμού καθώς και το ανθρωποκυνηγητό στα σύνορα φέρνουν για τον λαό μόνο νέες τραγωδίες και καταστροφές, η κυβέρνηση προσπαθούσε και χτες να δώσει εικόνα τάχα αποτελεσματικότητας και πονοψυχιάς.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης μετέβη (για άλλη μια φορά φέτος) στο λεγόμενο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να «ενημερώνεται για την εξέλιξη των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα», όπως ειπώθηκε από το Μαξίμου.

Ο υπουργός Αμυνας, Ν. Δένδιας, διέχεε ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων «συντρέχει με κάθε διαθέσιμο μέσο (πυροσβεστικά εναέρια μέσα, στρατιωτικά ασθενοφόρα για τη διακομιδή ασθενών, βυτιοφόρα, μηχανήματα διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών κ.ά.)», αποσιωπώντας την έλλειψη τέτοιων μέσων και αρμόδιου, εκπαιδευμένου προσωπικού σε δήμους, Περιφέρειες, άλλες υπηρεσίες.

Εξάλλου, μπροστά στη φρίκη με τους απανθρακωμένους μετανάστες στη Δαδιά, περίσσεψαν τα κροκοδείλια δάκρυα και οι προκλητικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών. Π.χ. ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δ. Καιρίδης, ισχυρίστηκε με θράσος ότι «παρά τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την προστασία των συνόρων και της ανθρώπινης ζωής, η τραγωδία αυτή επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, τους κινδύνους της παράτυπης μετανάστευσης» και κατήγγειλε τους δουλεμπόρους, όταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ξεριζωμένοι, υποχρεωμένοι όντας να επιλέξουν τις πιο επικίνδυνες διαδρομές μήπως και αποφύγουν την καταστολή και τον εγκλωβισμό που επιβάλλει η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Ακόμα πιο προκλητικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης περίπου φόρτωσε την ευθύνη στους νεκρούς λέγοντας ότι «παρά τις συνθήκες συναγερμού και τις ειδοποιήσεις εκκένωσης μέσω του 112, δυστυχώς η παραμονή τους στο δάσος της Δαδιάς απεδείχθη μοιραία»! Ταυτόχρονα ζήτησε σιωπή νεκροταφείο με το γνωστό σαθρό επιχείρημα ότι «την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό "ακτιβισμό"».

Ενώ με φόντο την αντίστοιχη πρόθεση των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν συζήτηση για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή αντέτεινε ότι «με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων», καθώς ετοιμάζονταν να στήσουν άλλον έναν ανούσιο για το λαό διαγωνισμό για το ποιος έχει βάλει περισσότερο τη σφραγίδα του στη διάλυση της δασοπυρόσβεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ