Σάββατο 26 Αυγούστου 2023 - Κυριακή 27 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Μπροστά στη «γύμνια» του κρατικού μηχανισμού και την επιλεκτική του ανικανότητα να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του λαού, είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για ουσιαστική προστασία και αποκατάσταση, καθώς η εμπειρία δείχνει ότι όσες λύσεις δόθηκαν, ακόμη και για τα στοιχειώδη, ήταν κάτω από πίεση και συλλογική δράση.

Ο αγώνας αυτός περνάει μέσα και από τις τοπικές εκλογές, με την καταψήφιση, σε δήμους και Περιφέρειες, των υποψηφίων όλων των κομμάτων που επικαλούνται την «έλλειψη πόρων» και τις «αντοχές της οικονομίας», τα φορτώνουν όλα στην «ατομική ευθύνη», ή «νίπτουν τας χείρας τους» ως «αναρμόδιοι».

Ο λαός έχει ανάγκη από περισσότερους εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που πρωτοστατούν στον αγώνα για την ουσιαστική προστασία του λαού. Που δείχνουν και στην πράξη ότι για να γίνουν ολοκληρωμένα έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης κ.λπ., χρειάζεται σύγκρουση με την πολιτική της υποχρηματοδότησης, του «κόστους - οφέλους», που έχει για κριτήριο τις ανάγκες του κεφαλαίου, σε βάρος των αναγκών του λαού.

Την πολιτική που έχει ως πρώτη προτεραιότητα τον χωροταξικό σχεδιασμό των επενδυτικών πρότζεκτ του Ταμείου Ανάκαμψης, στα οποία δεν χωράνε έργα όπως τα παραπάνω.

Ο λαός έχει ανάγκη από περισσότερους εκλεγμένους κομμουνιστές και συμπορευόμενους με το ΚΚΕ, που θα παλεύουν μαζί του, που δεν συμβιβάζονται με το ασφυκτικό πλαίσιο και τον αρνητικό συσχετισμό, αλλά συγκρούονται και δίνουν μάχες, στηρίζουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις σωματείων και φορέων, παλεύουν για να πάρει και την παραμικρή ανάσα ο λαός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ