Σάββατο 26 Αυγούστου 2023 - Κυριακή 27 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαιτεί άμεσα μέτρα προστασίας του λαού από τις πυρκαγιές!

Πλατιά εξόρμηση στον λαό της περιοχής

Η Αχαΐα έχει καεί αλλεπάλληλες φορές, με τεράστιες καταστροφές για τον λαό της

Eurokinissi

Η Αχαΐα έχει καεί αλλεπάλληλες φορές, με τεράστιες καταστροφές για τον λαό της
«Οχι άλλα εγκλήματα σε βάρος του λαού!», σημειώνει σε κοινή της ανακοίνωση για τον δήμο Πατρών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η «Λαϊκή Συσπείρωση», με αφορμή τα τεράστια πύρινα μέτωπα των τελευταίων ημερών. Στην ανακοίνωση, που θα μοιραστεί πλατιά στον λαό της περιοχής, καλώντας σε ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημειώνεται, μεταξύ άλλων:

«Η περιοχή μας, όπως ολόκληρη η χώρα, γίνεται κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατής. Το καλοκαίρι καίγεται από τις φωτιές, τον χειμώνα πνίγεται από τις πλημμύρες, στους σεισμούς τρέμει η γης και μαζί και η ψυχή μας. Δεν φταίει η "κλιματική αλλαγή", ο "στρατηγός άνεμος" ή η "κακιά η ώρα". Καιγόμαστε γιατί δεν είναι στις προτεραιότητες η προστασία του λαού, της περιουσίας του και του δασικού πλούτου - με την αποζημίωση να κοστίζει λιγότερο από την πυροπροστασία και με τις "μπίζνες" στα καμένα να αποδίδουν περισσότερο. Πνιγόμαστε γιατί η αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση δεν είναι στις ιεραρχήσεις κυβερνήσεων και ΕΕ, δεν αποτελούν έργα που αποδίδουν κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους και δεν αποτελούν επενδυτικό πεδίο».

Υπογραμμίζοντας ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, τα τεχνολογικά εργαλεία και η επιστημονική γνώση για τη διαμόρφωση και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης των πυρκαγιών, καλεί τον λαό της περιοχής να επαγρυπνεί και να περιφρουρήσει την περιουσία και τον φυσικό πλούτο του τόπου του, καθώς και «να μετατρέψει την οργή τουγια τους δεκάδες νεκρούς, για τους κόπους μιας ζωής που γίνονται στάχτη, για τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους που χάνονται, σε οργανωμένη διεκδίκηση απέναντι σ' αυτούς που τον αφήνουν εκτεθειμένο και απροστάτευτο σε φυσικές καταστροφές και κινδύνους».

Προσθέτει ότι «οι εκλεγμένοι και οι υποψήφιοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στους δήμους και την Περιφέρεια διεκδικούμε εδώ και τώρα ουσιαστική προστασία, με πρόληψη και πυρόσβεση στο ύψος των πραγματικών αναγκών και δυνατοτήτων, στοχεύοντας τους πραγματικούς ενόχους για τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες, το αντιλαϊκό κράτος και όλες τις κυβερνήσεις του». Καλώντας να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση καταλήγει:

«Ο λαός της Δυτικής Ελλάδας μπορεί να βγει πιο δυνατός με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις Περιφέρειες και τους δήμους. Στην Πάτρα, επανεκλέγοντας την αγωνιστική δημοτική αρχή και τον αγωνιστή δήμαρχο Κώστα Πελετίδη. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δυναμώνοντας το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Σωτήρη Παρίση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ