Σάββατο 26 Αυγούστου 2023 - Κυριακή 27 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σκοτώθηκε οικοδόμος στη Μάνδρα Αττικής

Ενας 40χρονος οικοδόμος σκοτώθηκε στη Μάνδρα, καθώς έπεσε από μεγάλο ύψος την ώρα που τοποθετούσε πάνελ. Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας βρέθηκε στον χώρο του εργοταξίου όπου έγινε το δυστύχημα και παρουσία του ΣΕΠΕ απαίτησε από την εταιρεία να σταματήσουν οι εργασίες, όπως και έγινε, και να μην ξεκινήσουν μέχρι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

«Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν υπάρχει εικόνα του πώς έγινε το δυστύχημα», καταγγέλλει το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Η εικόνα όμως που έχει το Συνδικάτο είναι ότι στο συγκεκριμένο εργοτάξιο έχει παραστεί και άλλες φορές το ΣΕΠΕ και έχει δώσει υποδείξεις για τα μέτρα ασφάλειας και υγείας. Επίσης, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δούλευε σε μεγάλο ύψος, προφανώς χωρίς προστατευτικά μέτρα και η εταιρεία δεν ήξερε, δεν είδε, δεν άκουσε, αυτό από μόνο του καθιστά το έγκλημα εργοδοτικό.

Ευθύνη τεράστια έχουν και η εταιρεία και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, γιατί κατέστησαν τους χώρους δουλειάς κρεματόρια, εντατικοποιώντας παραπέρα την εργασία και αυξάνοντας τις ώρες της ημερήσιας δουλειάς. Μπροστά στον βωμό του κέρδους μειώνουν τα μέτρα ασφάλειας, γιατί είναι κόστος.

Απαιτούμε να ξεκινήσουν οι εργασίες όταν αποκατασταθούν πλήρως οι ανεπάρκειες των μέτρων υγείας και ασφάλειας, με βάση τις υποδείξεις του ΣΕΠΕ. Να αποζημιωθούν πλήρως τα ημερομίσθια των εργαζομένων όσες μέρες μείνει το εργοτάξιο κλειστό. Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι του εγκλήματος».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του 40χρονου εργάτη.

Παρέμβαση στην Ελευσίνα

Συγκέντρωση στο Ναυπηγείο «Τάλως» στην Ελευσίνα πραγματοποίησαν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών. Κατήγγειλαν την πρόθεση της εταιρείας να γίνουν εκτεταμένες εργασίες στο πλοίο εν πλω, στη ράδα, κάτι που απαγορεύεται. Τελικά, κάτω από την παρέμβαση των σωματείων, οι εργασίες του πλοίου θα συνεχιστούν στο ναυπηγείο, όπως προβλέπεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ