Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Προς απέλαση μεταναστών από την Ερυθραία μετά τις συγκρούσεις

Την απέλαση 1.000 μεταναστών από την Ερυθραία που συμμετείχαν σε αιματηρές συγκρούσεις το Σάββατο στο Τελ Αβίβ, ανάμεσα σε υποστηρικτές και πολέμιους της κυβέρνησης της Ερυθραίας, σχεδιάζει η ισραηλινή κυβέρνηση.

Οι συγκρούσεις - από τις οποίες τραυματίστηκαν περίπου 150 άτομα, μεταξύ των οποίων περίπου 50 Ισραηλινοί αστυνομικοί - ξέσπασαν κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης αντικυβερνητικών Ερυθραίων, με αφορμή εορταστική εκδήλωση που οργάνωσε η πρεσβεία της Ερυθραίας για την επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας. Η ισραηλινή αστυνομία χαρακτήρισε «παράνομη» τη διαδήλωση και διέταξε τη διάλυσή της. Οι συγκεντρωμένοι συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, οι οποίοι «χρησιμοποίησαν αληθινές σφαίρες» εναντίον τους. Σε άλλο σημείο υπήρξαν συγκρούσεις απευθείας μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων της κυβέρνησης της Ερυθραίας.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπ. Νετανιάχου, τόνισε ότι οι σφοδρές συγκρούσεις στο Τελ Αβίβ υπερέβησαν τις «κόκκινες γραμμές». Ζητήθηκε, όπως είπε, να ληφθούν άμεσα μέτρα, μεταξύ των οποίων είναι και η απέλαση 1.000 υποστηρικτών του καθεστώτος της Ερυθραίας που συμμετείχαν στις ταραχές.

  • Διήμερη επίσκεψη στο Μπαχρέιν ξεκίνησε την Κυριακή ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ελι Κοέν, συνοδεία αντιπροσωπείας επιχειρηματιών. Ο Κοέν συνάντησε τον βασιλιά του Μπαχρέιν και τον ομόλογό του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ