Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Βαλλιστική δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου

Σε πυραυλική δοκιμή μη οπλισμένου διηπειρωτικού πυραύλου Minuteman III, που έχει δυνατότητα να φέρει πυρηνική κεφαλή, προχώρησε την Τρίτη η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία στη Διαστημική Βάση Βάντενμπεργκ.

Με φόντο την εντεινόμενη αντιπαράθεση των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα, ο Αμερικανός συνταγματάρχης Μπράιαν Τίτους δήλωσε πως η δοκιμή έδειξε «την ετοιμότητα των αμερικανικών πυρηνικών δυνάμεων και την αυτοπεποίθηση στην αποτελεσματικότητα της εθνικής πυρηνικής αποτρεπτικής ισχύος».

«Αυτή η δοκιμαστική εκτόξευση ενισχύει αυτό που ήδη γνωρίζουν οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας - είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τις ΗΠΑ με έτοιμες για μάχη πυρηνικές δυνάμεις, ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε», δήλωσε ο στρατηγός Τ. Μπουσιέρ.

Στο μεταξύ, στην ανάπτυξη ενός τεράστιου στρατιωτικού δικτύου Τεχνητής Νοημοσύνης προσανατολίζεται το Πεντάγωνο, προκειμένου να διασυνδέσει μέσα στην επόμενη διετία αυτόνομα συστήματα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη και πλοία, για να «αντιμετωπίσει απειλές από την Κίνα».

Τα παραπάνω αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Wall Street Journal», η οποία επικαλείται σχετική ομιλία που θα εκφωνήσει σήμερα η Αμερικανίδα υφυπουργός Αμυνας Καθλίν Χικς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ