Σάββατο 13 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΜΠΟΡΩΝ
Ζητούν έκτακτη σύγκληση πανελλαδικής σύσκεψης

Παρέμβαση για τις κυβερνητικές ρυθμίσεις στο Φορολογικό των ΕΒΕ

Την κατηγορηματική της αντίθεση στη συμφωνία μεταξύ της πλειοψηφίας της ηγεσίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), της ΓΣΕΒΕΕ και της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων με την κυβέρνηση, σε σχέση με τα τελευταία μέτρα για τη φορολόγηση των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων, εκφράζει η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων. Καταγγέλλει τις παραπάνω πλειοψηφίες ότι, μεταξύ των άλλων, έδωσαν τη συναίνεσή τους για τη συνέχιση του καθεστώτος ομηρίας και εκβιασμού και ότι αποδέχτηκαν το χαρακτηρισμό της κυβέρνησης για χιλιάδες μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ σαν φοροφυγάδες. Παράλληλα, ζητούν από την ΕΣΕΕ να συγκαλέσει εκτάκτως πανελλαδική σύσκεψη με τη συμμετοχή των ΔΣ των ομοσπονδιών και εμπορικών συλλόγων, με θέμα «εκτιμήσεις από την πρόσφατη συμφωνία και αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες».

Χαρακτηριστικά του κλίματος που επικρατεί σε μεγάλη έκταση στη βάση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι τα όσα καταγγέλλει, στην απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων. Τονίζει ότι οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΚΕΕ υπέγραψαν μία συμφωνία με την κυβέρνηση, που ισοδυναμεί με ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ. Η συμφωνία αυτή, σημειωνόταν, και η απόφαση για αναστολή της προγραμματισμένης πανελλαδικής κινητοποίησης για τις 13 Μάρτη ξεπέρασαν κάθε συνδικαλιστικό προηγούμενο. Κατήγγειλε, επίσης, ότι οι πλειοψηφίες μιλάνε για «επιτυχία», τη στιγμή που έβαλαν τη θηλιά στο λαιμό χιλιάδων μικρεμπόρων που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, καλώντας τους να πληρώσουν με κατασταλτικά μέτρα και με το «έτσι θέλω» κεφαλικούς φόρους εκατοντάδων χιλιάδων και εκατομμυρίων δραχμών. Επιπλέον, ούτε ένα από τα αιτήματα που οι ίδιες είχαν υιοθετήσει, όπως κατάργηση της συνάφειας του ΦΠΑ ή καμιά επαναδιαπραγμάτευση για την πενταετία που έκλεισε με «αντικειμενικά κριτήρια» δεν ικανοποιήθηκε ούτε στο ελάχιστο. Αντίθετα, όλη η συνδιαλλαγή έγινε στο πλαίσιο των προεξαγγελθέντων μέτρων της κυβέρνησης. Με την τακτική της, η ηγετική ομάδα της ΕΣΕΕ, καταγγέλθηκε στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, αποκάλυψε το ρόλο της και την αποστολή της στο συνδικαλιστικό κίνημα, που είναι αυτός του «δούρειου ίππου», για να περνάει η κυβέρνηση κάθε φορά τα αντιλαϊκά της μέτρα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Παρόμοια απόφαση, με την οποία ζητείται από την ΕΣΕΕ να συγκαλέσει πανελλαδική σύσκεψη για το ίδιο θέμα, πήρε και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ