Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα μέχρι να ανακληθεί η απόλυση

Την ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης του συναδέλφου τους, που είναι και εκλεγμένο μέλος της επιτροπής εργαζομένων του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, διεκδικούν οι εργαζόμενοι του ομίλου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής καθώς και επιχειρησιακά σωματεία.

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει μια 24ωρη απεργία (στις 8/9) στη ΣΥΝΦΑ στον Αλιμο, όπου δούλευε ο απολυμένος, ενώ για χτες η Ομοσπονδία είχε προκηρύξει νέα στάση εργασίας σε όλο τον όμιλο. Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων η Διοίκηση του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επανεξετάσει το θέμα της απόλυσης, σε συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί χτες το απόγευμα. Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους αποφάσισαν να αναστείλουν τη χτεσινή κινητοποίηση. Ωστόσο, ξεκαθαρίζουν πως παραμένουν σε ετοιμότητα να απαντήσουν με νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλο τον όμιλο, στην περίπτωση που ο συνάδελφός τους δεν επιστρέψει στο πόστο του. Στην κατεύθυνση αυτή, τα συνδικάτα βρέθηκαν χτες το πρωί στις εγκαταστάσεις του ομίλου στον Αλιμο, στο Περιστέρι αλλά και στα Γιάννενα, συζητώντας με τους εργαζόμενους και οργανώνοντας την πάλη για την ανάκληση της απόλυσης αλλά και απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο.

«Απαίτηση όλων των εργαζομένων, του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας μας είναι να ανακληθεί η απόλυση τώρα και να επιστρέψει ο συνάδελφος στη θέση εργασίας του. Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα! Δεν θα επιτρέψουμε στην εργοδοσία να τσακίσει τη συνδικαλιστική μας οργάνωση και τα δικαιώματά μας», ξεκαθαρίζει η Ομοσπονδία.

Στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι η εργοδοσία προσέφυγε στα δικαστήρια για να βγάλει τη χτεσινή στάση εργασίας παράνομη. Ωστόσο, η προσπάθειά της έπεσε στο κενό, καθώς «ακόμα και το αστικό δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της», με τους οποίους επιχείρησε «να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη συνδικαλιστική τους οργάνωση και να καταστείλει τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ