Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Ολοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα! `Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Αύριο Παρασκευή το μεγάλο συλλαλητήριο, στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα

Τη δική τους απάντηση στην πολιτική που «πνίγει» τη ζωή του λαού στα νερά της πλημμύρας αλλά και στις αξιώσεις της εργοδοσίας για απογείωση της εκμετάλλευσης, με ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, έθεσαν στο επίκεντρο της χτεσινής πολύ μαζικής σύσκεψης, στο θέατρο του Πολυχώρου των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, δεκάδες συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις της Αττικής.

Η αισχρή απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει χτες στη Βουλή - ενώ η Θεσσαλία και ο λαός της βουλιάζουν στις λάσπες - το αντεργατικό νομοσχέδιο, βρήκε τα συνδικάτα σε ετοιμότητα, να δηλώνουν «παρών» στο κάλεσμα συντονισμού του αγώνα.

Τις επόμενες μέρες, χωρίς να χάνουν χρόνο, παίρνουν αποφάσεις και προετοιμάζουν απεργιακή κινητοποίηση απέναντι στην εγκληματική πολιτική μέσα στην επόμενη βδομάδα.

Μεγάλο συλλαλητήριο την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη

«Εγκλημα εκ προμελέτης κυβέρνησης - κεφαλαίου»: Η συζήτηση που ξεδιπλώθηκε κάτω από το σύνθημα αυτό, στο φόντο της πλημμυρισμένης Θεσσαλίας, κατέληξε στην απόφαση να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο εργατικών συνδικάτων και μαζικών φορέων αύριο Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα. Παράλληλα, το συλλαλητήριο θα αποτελέσει σταθμό στην πορεία της απεργιακής κλιμάκωσης.

Ακόμα, από το βήμα της σύσκεψης τα σωματεία κάλεσαν στις εκδηλώσεις που οργανώνονται με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και στην πορεία που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ. στο Κερατσίνι (Π. Φύσσα 60) και θα καταλήξει στο Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Την εισηγητική ομιλία στη χτεσινή σύσκεψη έκανε ο Μάκρος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ). Ακολούθησαν τοποθετήσεις εκπροσώπων σωματείων και φορέων που μετέφεραν την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες από την πλημμύρα και τις πυρκαγιές, ενώ ανέδειξαν πλευρές των επιπτώσεων που φέρνουν στους κλάδους τους οι νέες αντεργατικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ