Σάββατο 13 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Αγωνιστικό κάλεσμα συνέχισης αγώνων

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες των φετινών φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, την Τετάρτη 17 του Απρίλη. Το κλίμα των τελευταίων ημερών είναι στις σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ ιδιαίτερα έντονο κι οι συζητήσεις γύρω από τα προβλήματα που απασχολούν φοιτητές και σπουδαστές «ανάβουν». Σ' αυτό το φόντο η Πανσπουδαστική ΚΣ καλεί φοιτητές και σπουδαστές όχι μόνο να τη στηρίξουν με την ψήφο τους αλλά και να παλέψουν, για όλα όσα τους ανήκουν, για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση χωρίς τον αναχρονιστικό διαχωρισμό σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, να αγωνιστούν για ένα δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο που θα έχει στο επίκεντρό του τις κοινωνικές ανάγκες.

Αυτό το κάλεσμα το απευθύνει σε κάθε φοιτητή και σπουδαστή, σε κάθε νέο, που θα υποστεί αύριο τις συνέπειες των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην ανώτατη εκπαίδευση, την ένταση των ταξικών φραγμών, την υποβάθμιση σπουδών και πτυχίων, την ανύπαρκτη επαγγελματική προοπτική. Η ΠΚΣ αποκαλύπτει, λοιπόν, στους φοιτητές και σπουδαστές το μέλλον που τους ετοιμάζουν η κυβέρνηση και η ΕΕ, και τους καλεί να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε δυναμικό αγώνα, μαζί με όλο το λαό, γιατί η πολιτική που εφαρμόζει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση είναι η ίδια που τσακίζει την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία, που εφαρμόζει τις ελαστικές, μεσαιωνικές, εργασιακές σχέσεις, είναι η ίδια που συμπράττει στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ και στο μακέλεμα ολόκληρων λαών. Για όλα αυτά τα θέματα, τις προηγούμενες μέρες, η ΠΚΣ πραγματοποίησε πλούσιες και πολύμορφες εκδηλώσεις κι εξορμήσεις μέσα στις σχολές, ενώ σ' αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει και θα πρωτοστατεί στον αγώνα και μετά τις εκλογές.

Οι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις της ΠΚΣ συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες, που έμειναν μέχρι τις εκλογές και τη Δευτέρα πρόκειται να πραγματοποιήσει συναυλία στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούνται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Δευτέρα 15 του Απρίλη:

Στη Νομική, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει εκδήλωση στο μεγάλο αμφιθέατρο με ομιλήτρια τη δημοσιογράφο και βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και στις 2 το μεσημέρι θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό στα γρασίδια της Φιλοσοφικής.

Στο ΤΕΙΘ, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει εκδήλωση για το «Νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα». Θα μιλήσουν καθηγητές ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Τρίτη 16 του Απρίλη:

Στο ΤΕΙΘ, στη 1 το μεσημέρι, οργανώνεται συναυλία με ερασιτεχνικά συγκροτήματα του ΤΕΙΘ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητική απάντηση σήμερα στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ (2008-05-23 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία στην κάλπη (2001-03-28 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΠΚΣ (2001-03-13 00:00:00.0)
«Μας ενώνει η ανάγκη για ουσιαστική μόρφωση» (2001-02-13 00:00:00.0)
Με σύνθημα "η σύγκρουση είναι μονόδρομος" στη μάχη οι ΠΚΣ (1999-03-23 00:00:00.0)
Μήνυμα Πανσπουδαστικής Αντεπίθεσης (1998-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ