Παρασκευή 23 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Μαχητική απάντηση σήμερα στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ

Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια η συγκέντρωση στην Αθήνα, την ίδια ώρα στην πλατεία Χημείου η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται σε πολλές ακόμα πόλεις

Πρώτη απάντηση στην αντιδραστική αντιεκπαιδευτική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της διαδικασίας της Μπολόνια, δίνουν σήμερα φοιτητές και σπουδαστές από 35 συλλόγους σε πολλές πόλεις.

Αιτήματα αιχμής των φοιτητών και σπουδαστών είναι να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία 36/05 για την αναγνώριση των ΚΕΣ, να καταργηθεί ο νόμος - πλαίσιο, να αποσυρθεί ο αντιδραστικός εσωτερικός κανονισμός, να σταματήσουν όλες οι προσπάθειες για «αξιολόγηση» - κατηγοριοποίηση, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά.

Φοιτητές και σπουδαστές στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την Ανώτατη Εκπαίδευση που έχει ανάγκη η νεολαία και οι εργαζόμενοι.

Η σημερινή μέρα έχει τη δική της σημασία, καθώς έχει οριστεί ως έναρξη των συνεδρίων ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ. Ωστόσο, εκτός από την ΠΚΣ, καμία άλλη παράταξη δεν έχει ορίσει αντιπροσώπους.

Οι συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια καλούν οι Σύλλογοι Φοιτητών Πανεπιστημίου Πειραιά, Γεωπονικής, Γεωλογικού, ΣΕΜΦΕ (ΕΜΠ), Δασκάλων και οι Σύλλογοι Σπουδαστών ΣΤΕΦ Πειραιά, ΣΤΕΦ Αθήνας και ΣΓΤΚΣ Αθήνας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Χημείου καλούν οι Σύλλογοι Φοιτητών Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Μουσικού, Νηπιαγωγών, Χημικού και Φυσικού του ΑΠΘ και οι φοιτητές του Μουσικού Τμήματος του ΠΑΜΑΚ, καθώς και οι σύλλογοι σπουδαστών ΣΤΕΦ και ΣΤΕΤΡΟΔ του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (με προσυγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου).

Ακόμα, σε συγκέντρωση στην Πάτρα, στις 11 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου καλούν οι Σύλλογοι Φοιτητών Χημικών Μηχανικών, Φιλολογικού, Φαρμακευτικού, Νηπιαγωγών, Μαθηματικού και Εστίας. Στο Βόλο οι Σύλλογοι Φοιτητών Αρχιτεκτονικής, Φυτικής Παραγωγής, Ειδικής Αγωγής και Δασκάλων, στα Τρίκαλα ο Σύλλογος Φοιτητών ΤΕΦΑΑ, στην Καρδίτσα ο Σύλλογος Φοιτητών Κτηνιατρικής, στο Ρέθυμνο οι Σύλλογοι Φοιτητών Νηπιαγωγών, Οικονομικού, Δασκάλων και Ψυχολογίας. Ακόμα σε κινητοποίηση καλούν οι Σύλλογοι Σπουδαστών ΤΕΙ Σπάρτης και ο Σύλλογος Φοιτητών Θεατρικού Ναυπλίου.

Σε κινητοποιήσεις καλεί τους φοιτητές η ΠΚΣ σε Κοζάνη (στις 12 μ. στην πλατεία) και στην Ξάνθη (στις 12 μ. στο Πολυτεχνείο). Σχετικό κάλεσμα στους πανεπιστημιακούς να συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις έχει απευθύνει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση - ΑΕΙ (ΔΗΠΑΚ).

  • Σήμερα, οι αντιπρόσωποι της ΠΚΣ για τα συνέδρια της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ παραχωρούν συνέντευξη Τύπου, για να ανακοινώσουν πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, την ΕΦΕΕ και την ΕΣΕΕ και τις θέσεις της ΠΚΣ για τις εξελίξεις στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ