Παρασκευή 23 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στημένο σκηνικό στα ΤΕΙ

Καταγγελία της Πανσπουδαστικής ΚΣ

Το προαναγγελθέν σκηνικό τυχοδιωκτισμού, που έστησαν χτες οι παρατάξεις της ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, σπάζοντας κάποιες κάλπες στις προεδρικές εκλογές των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, προκειμένου να αξιοποιηθεί από τα κανάλια, αλλά και από την κυβέρνηση για το χτύπημα του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική ΚΣ:

«Καταγγέλλουμε στους φοιτητές και σπουδαστές, στους εργαζόμενους και σε όλο το λαό, τα σημερινά γεγονότα στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Για άλλη μια φορά, η παράταξη των ΕΑΑΚ μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έστησαν το παιχνίδι της κυβέρνησης της ΝΔ και των συγκροτημάτων του Τύπου μέσα στα ιδρύματα.

Μετά τις τυχοδιωκτικές τους ενέργειες στο ΤΕΙ Κρήτης πριν από δυο μέρες, οι συγκεκριμένες ομάδες επανέλαβαν την προβοκάτσια εναντίον του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος.

Επέλεξαν, για άλλη μια φορά, να εκφυλίσουν και να υπονομεύσουν τις μαζικές διαδικασίες των σπουδαστών των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, που μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις αποφάσισαν τη μαζική αποχή από τις προεδρικές εκλογές, την πολιτική υπονόμευση του νόμου - πλαισίου.

Οι συγκεκριμένες ομάδες έχουν βαριές ευθύνες και πρέπει να απολογηθούν για τη στάση στήριξης των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης. Το σχέδιο, πλέον, αποδεικνύεται εξόφθαλμα ότι είναι στημένο», επισημαίνει η ΠΚΣ και συνεχίζει:

«Οι περιφερόμενοι θίασοί τους από τα πανεπιστήμια είχαν ένα και μοναδικό στόχο: Να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να μπορέσει η κυβέρνηση να παρουσιάσει σαν λύση τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις της ΕΕ και των βιομηχάνων. Να προβάλλει συνθήκες "χάους" που δήθεν επικρατούν στα ιδρύματα, να αμαυρώσει και να ρίξει λάσπη στο κίνημα των σπουδαστών των ΤΕΙ. Μαζί με αυτό και στο φοιτητικό κίνημα.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές πρέπει όχι απλά να τους απομονώσουν, αλλά να ανοίξουν μέτωπο μαζί τους και με τη λογική τους».

Η ΠΚΣ καλεί φοιτητές και σπουδαστές να δώσουν δυναμική - μαζική απάντηση στις σημερινές κινητοποιήσεις, να στείλουν δυνατό μήνυμα αντεπίθεσης και καταδίκης στην πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - βιομηχάνων και τους βαστάζους της!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ