Παρασκευή 23 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΟΑΤΑΠ
Οργανο στην υπηρεσία της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

To KKE καταψήφισε στη Βουλή την υποψηφιότητα του Α. Χαραλαμπάκη για τη θέση του προέδρου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) γνωστού και ως πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης του υποψήφιου προέδρου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η βουλευτής του ΚΚΕ Ε. Μελά υπογράμμισε ότι ο ΔΟΑΤΑΠ δεν είναι ένα απλό όργανο διοίκησης του υπουργείου Παιδείας, αλλά ένας οργανισμός στρατηγικής σημασίας για την υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής εγχώριας και διεθνούς. Ετσι, τόνισε, και ο επικεφαλής αυτού του οργανισμού από τη στιγμή που αποδέχεται τη θέση θα προωθήσει αυτήν την πολιτική, η οποία σε υλοποίηση των διάφορων συμφωνιών (Μπολόνια, Λισαβόνα κ.ά.), υποβαθμίζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αναγνώριση σπουδών τριετούς διάρκειας ή με την αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.

Λευκό ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, κατά ο ΣΥΝ, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Π. Τατούλης ζήτησε την κατάργηση του ΔΟΑΤΑΠ, ο οποίος κατά τη γνώμη του δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ο παριστάμενος υφυπουργός Παιδείας Σ. Ταλιαδούρος υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πρόθεσης για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και αναφερόμενος στον λεγόμενο «τετραετή προγραμματισμό» είπε ότι αυτός είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ