Παρασκευή 23 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Εξω το ΝΑΤΟ απ' τα Πανεπιστήμια»

Συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ από φοιτητικούς συλλόγους, οι οποίοι απαίτησαν απόσυρση του «Προγράμματος Πρακτικής Ασκησης» στο ΝΑΤΟ, που αποκάλυψε ο «Ρ»

Συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Πρυτανείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Χημικού, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, Μουσικών. Με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων οι σύλλογοι καταδίκασαν τη στάση της πρυτανικής αρχής, που έχει αναλάβει ρόλο διαφημιστή των συμφερόντων του ΝΑΤΟ, και απαίτησαν την άμεση απόσυρση του εγγράφου που προωθεί το «Πρόγραμμα Πρακτικής Ασκησης» του ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αποκάλυψε ο «Ρ» και, στη συνέχεια, το ΚΚΕ έφερε το ζήτημα στη Βουλή με Ερώτηση της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, ζητώντας την απόσυρση του προγράμματος από το ΑΠΘ. Το αίτημα αυτό προβάλλουν, πλέον, οι ίδιοι οι φοιτητές και με αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων απαιτώντας: «Εξω το ΝΑΤΟ απ' τα Πανεπιστήμια».

Οι φοιτητές μοίρασαν το σχετικό ψήφισμα καταδίκης της στάσης της Πρυτανείας και αιτήματος απόσυρσης του εγγράφου στους διερχόμενους φοιτητές, το οποίο έχει ήδη προσυπογραφεί και από τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γεωλογικού, Μαθηματικού, Τοπογράφων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Νομικής, Οικονομικού. Επίσης, με το αίτημα αυτό οι σχολές Χημικού, Φυσικού, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, Μουσικών του ΑΠΘ θα παραμείνουν σήμερα κλειστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ