Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Στον δικό τους χώρο τα Στέκια Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ

Φέτος το Στέκι Πολιτισμού στο Φεστιβάλ φιλοξενεί και τα 4 Στέκια Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ που βρίσκονται στην Αττική. Ετσι οι νέοι έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν εκτός από το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μάνος Λοΐζος» που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, με τα Στέκια που λειτουργούν στον Πειραιά, στην Καισαριανή και στο Μενίδι. Σε κάθε περίπτερο βρίσκονται υπεύθυνοι των Στεκιών που ενημερώνουν για τις δραστηριότητες που γίνονται σε κάθε στέκι ξεχωριστά και δίνουν πληροφορίες για τις εγγραφές στα νέα μαθήματα και τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν.

Τα Στέκια Πολιτισμού αναπτύσσουν πολύμορφη δραστηριότητα. Διοργανώνουν μαθήματα μουσικών οργάνων αλλά και μουσικής δημιουργίας, χορού, σκακιού, φωτογραφίας, κόμικς, ζωγραφικής και ελευθέρου σχεδίου και παράλληλα κάθε Στέκι έχει τη δική του θεατρική ομάδα, διοργανώνει τις δικές του προβολές ταινιών, φέρνοντας τους νέους σε επαφή με το προοδευτικό έργο μεγάλων κομμουνιστών. Ταυτόχρονα αποτελούν διέξοδο για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου της νεολαίας, σε μια εποχή που οι περισσότεροι δεν έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με την καλλιτεχνική δημιουργία, κόντρα στην υποκουλτούρα που πλασάρει το σύστημα.

Τα Στέκια αποτελούν έναν πνεύμονα οξυγόνου μέσα στις γειτονιές και είναι ένας ανοιχτός χώρος συνάντησης και ώσμωσης διαφορετικών πολιτιστικών καταβολών, αφού στις περισσότερες γειτονιές τα επισκέπτονται και μετανάστες, ενάντια στον ρατσισμό, στον ατομισμό και την απομόνωση. Για τη νεολαία που συμμετέχει στις δραστηριότητες είναι διέξοδος, που ακονίζει τόσο τα καλλιτεχνικά και μορφωτικά αντανακλαστικά της, αλλά της δίνει εφόδια και κατάλληλη υποδομή για τη δημιουργία καλλιτεχνικού έργου. Στα Στέκια δοκιμάζονται νέα μέσα και μορφές, δημιουργώντας νέες ομάδες, δουλεύοντας εκδηλώσεις, παραγωγές που αξιοποιούνται τόσο στην παρέμβασή της στη νεολαία, αλλά και στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».

Η νεολαία έχει την ευκαιρία να βρεθεί με την τέχνη που στρατεύεται στην πλευρά της εργατικής τάξης, που συγκινεί, μαχητικοποιεί και είναι παρούσα στο κάλεσμα της εποχής να οργανώσει τις διαθέσεις για την αλλαγή της πραγματικότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ