Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
«Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι»

Κοινότητες μεταναστών δίνουν και φέτος το «παρών» στις εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

«Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα», είναι το σύνθημα που κοσμεί το περίπτερο στο Στέκι Μεταναστών, στο οποίο βρίσκονται μετανάστες από Αιθιοπία, Μπανγκλαντές, Σουδάν, Παλαιστίνη, ΛΔ Κονγκό, Νιγηρία, Φιλιππίνες, Γεωργία κ.α.

Οι μετανάστες συζητούν με Ελληνες και συντοπίτες τους για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως την εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, την ακρίβεια κ.ά.

Τονίζουν την ανάγκη αταλάντευτου κοινού αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, που είναι η πραγματική απάντηση ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.

Γιατί μόνο ο ίδιος ο λαός με την πάλη του, ισχυρά σωματεία, μαζικό κίνημα, ενωμένους τους Ελληνες και ξένους εργάτες, με ισχυρό το ΚΚΕ, μπορούν να εξασφαλίσουν τις ανάγκες τους. Να ανοίξουν τον δρόμο για τον κόσμο της ελπίδας, της αδελφοσύνης και της ειρήνης, έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και ξεριζωμό, τον κόσμο του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Και, βέβαια, δεν θα μπορούσαν να μη μοιραστούν και την υπόλοιπη καθημερινότητά τους, όπως το να μαγειρέψουν και να προσφέρουν στους επισκέπτες φαγητά από τον τόπο τους ή και να παρουσιάσουν τους παραδοσιακούς τους χορούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ