Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Βρετανοί υποστηρικτές της επιστροφής της χώρας στην ΕΕ πραγματοποίησαν το Σάββατο πορεία στο Λονδίνο, την οποία ονόμασαν «National Rejoin March». Σε αυτήν συμμετείχαν επίσης ορισμένοι ευρωβουλευτές, όπως ο πρώην διαπραγματευτής του Ευρωκοινοβουλίου για το Brexit, Γκι Φερχόφσταντ, η Γερμανίδα Πράσινη ευρωβουλευτής Τέρι Ράινκερ και η επικεφαλής της εκστρατείας για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, Τζίνα Μίλερ. Την ίδια μέρα, η αντιμοναρχική οργάνωση «Republic» πραγματοποίησε διαμαρτυρία μέσα στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ. Εξι μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν για λίγο από την ασφάλεια.

ΣΟΦΙΑ.-- Η βουλγάρικη κυβέρνηση ενέκρινε επιστολή κοινής δέσμευσης μεταξύ του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και του αντίστοιχου ρουμανικού υπουργείου, με θέμα τη μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή δεύτερης γέφυρας στον Δούναβη στην πόλη Ρούσε, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή, όταν πυρκαγιά ξέσπασε μέσα στο ανθρακωρυχείο Σαντζιαοσού στην πόλη Παντζού της επαρχίας Γκουιτζού, στη νοτιοδυτική Κίνα. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως η πυρκαγιά κατασβέστηκε, αλλά «έπειτα από έναν προκαταρκτικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι 16 άνθρωποι δεν έχουν τις αισθήσεις τους», ενώ η πρώτη εκτίμηση είναι ότι «ο ιμάντας μεταφοράς πήρε φωτιά».

ΤΑΪΠΕΪ.-- Τουλάχιστον δέκα άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή σε εργοστάσιο που κατασκευάζει μπαλάκια του γκολφ, στην Ταϊβάν. Στα θύματα περιλαμβάνονται και τέσσερις πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού εργατών που παγιδεύτηκαν στο εργοστάσιο, όπου διαδοχικές εκρήξεις προκάλεσαν μερική κατάρρευση των εγκαταστάσεων.

ΒΗΡΥΤΟΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Λιβανέζοι στρατιώτες εκτόξευσαν την Παρασκευή δακρυγόνα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών, σε απάντηση για την επίθεση των τελευταίων με καπνογόνα στην περιοχή Μπάστρα. Οι ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου υποστηρίζουν ότι οι Ισραηλινοί «παραβίασαν τη γραμμή υποχώρησης και έριξαν καπνογόνα σε μια περίπολο, η οποία συνόδευε μια μπουλντόζα που ισοπέδωνε το ανάχωμα».

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Στην εξουδετέρωση 30 βομβών και στη σύλληψη 28 ανδρών που σχετίζονται με το «Ισλαμικό Κράτος» προχώρησαν προχτές οι ιρανικές αρχές. Το πρακτορείο «Tasnim», επικαλούμενο το υπουργείο Πληροφοριών, τόνισε πως στην υπόθεση εμπλέκεται και το Ισραήλ, ενώ ορισμένοι από τους συλληφθέντες συνδέονται με ομάδες τζιχαντιστών στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν και το Ιρακινό Κουρδιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ