Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Ετοιμάζει μέτρα για την «επίλυση κινδύνων» στην οικονομία

Μέτρα για την πρόληψη και επίλυση σημαντικών κινδύνων στην οικονομία θα δρομολογήσει η κυβέρνηση της Κίνας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Σινχουά», επικαλούμενο συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα μέτρα αφορούν την προσπάθεια της χώρας να αντιμετωπίσει τη διαφθορά που σχετίζεται με κρατικές εταιρείες και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Οι σχετικές διεργασίες προχωρούν με φόντο τους ισχυρούς κλυδωνισμούς που συνεχίζονται για τον τομέα των «real estate», με χαρακτηριστικό παράδειγμα και την κατάρρευση του κολοσσού των ακινήτων China Evergrande Group.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Bloomberg», ο πρόεδρος της εταιρείας Χούι Κα Γιαν έχει τεθεί υπό «οικιακή επιτήρηση», ενώ τις προηγούμενες μέρες οι αρχές συνέλαβαν και άλλα στελέχη της «Evergrande». Η «οικιακή επιτήρηση» αποτελεί ένα είδος αστυνομικής παρέμβασης που υπολείπεται της επίσημης κράτησης ή σύλληψης και - σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα - δεν συνεπάγεται απαραίτητα την απαγγελία κατηγοριών. Σε αντίστοιχη διαδικασία υποβλήθηκαν και άλλα μέλη του προσωπικού της εταιρείας.

Σημειωτέον ότι την τελευταία περίοδο έχουν αποτύχει διάφορα σχέδια αναδιάρθρωσης της εταιρείας, προκαλώντας αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές και αύξηση του κινδύνου οριστικής διάλυσής της.

Ο 64χρονος πρόεδρος της «Evergrande» είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος της Κίνας για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Το 2008, εξελέγη στην Πολιτική Συμβουλευτική Διάσκεψη του Κινεζικού Λαού, ένα σώμα - ελίτ που αποτελείται από κυβερνητικούς αξιωματούχους και τα μεγαλύτερα ονόματα των επιχειρήσεων.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας έχει επιρρίψει την κατάρρευση της «Evergrande» στη «δική της κακή διαχείριση» και την «αλόγιστη επέκτασή» της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ