Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
Εξιτήριο σε καρκινοπαθή χωρίς να γίνει το προγραμματισμένο χειρουργείο

Ενα απαράδεκτο περιστατικό κάνει γνωστό ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το οποίο αφορά μέλος του και συνδικαλιστή, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους τα δημόσια νοσοκομεία, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των ασθενών.

Οπως καταγγέλλει ο ΣΥΠΑ, «ενώ ο συνάδελφος Π. Ν. εισήχθη στις 20/9/2023 στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά "Μεταξά", στην Ουρολογική Κλινική, προκειμένου να πραγματοποιηθεί τακτικό χειρουργείο για Προστάτη στις 22/9, και ενώ γινόταν ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος, του έδωσαν εξιτήριο την επόμενη μέρα γιατί το νοσοκομείο δεν είχε τη δέουσα καρδιολογική υποστήριξη (!), ούτε τη δυνατότητα να κάνει εξέταση που θεωρούσαν αναγκαία (μελέτη ύπνου).

Ούτε καν φρόντισαν να τον στείλουν την ίδια μέρα σε κάποιο νοσοκομείο όπου θα είχε τη δυνατότητα να κάνει τη συγκεκριμένη εξέταση, ώστε να επιστρέψει για να προχωρήσουν στο προγραμματισμένο χειρουργείο.

Και για να μην του πουν να μην ξαναγυρίσει, τον έστειλαν χωρίς παραπεμπτικό, να ψάξει να βρει μόνος του να κάνει εξέταση μελέτης ύπνου, χωρίς να τον στείλουν σε κάποιο συγκεκριμένο δημόσιο νοσοκομείο κ.λπ., ενώ όλοι ξέρουν ότι τα ραντεβού στα νοσοκομεία είναι κλεισμένα για μεγάλο διάστημα και η εξέταση στις ιδιωτικές κλινικές είναι πανάκριβη».

Δυστυχώς το παραπάνω τραγικό περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, «είναι ένα από τα πολλά που συμβαίνουν αλλά δεν βγαίνουν στην επιφάνεια. Οταν συμβαίνει σε έναν άνθρωπο με λόγο και γνώση, καταλαβαίνουμε τι αντιμετωπίζουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν από διαδικασίες. Καταλαβαίνουμε πως σπρώχνονται χιλιάδες άνθρωποι στις ιδιωτικές κλινικές».

«Ας απαντήσει ο υπουργός Υγείας στον ασθενή, τι πρέπει να κάνει; Ας μας πει, γιατί ένα δημόσιο νοσοκομείο δεν μπορεί να παρέχει καρδιολογική υποστήριξη για την πραγματοποίηση ενός χειρουργείου; Ας μας πει, πώς αντιμετωπίζονται τα έκτακτα περιστατικά που εισάγονται στο χειρουργείο; Πότε επιτέλους όλοι θα έχουμε σύγχρονες δωρεάν παροχές Υγείας;» είναι τα αυτονόητα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΠΑ, απαιτώντας την άμεση στελέχωση όλων των δημόσιων δομών Υγείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ