Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Να παρθούν πίσω οι απολύσεις συνδικαλιστών στην «Ελληνικός Χρυσός»

Από παλιότερη συγκέντρωση εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός»
Από παλιότερη συγκέντρωση εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός»
Να παρθούν πίσω οι απολύσεις εργαζομένων συνδικαλιστών που έκανε στις 12/9 η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» με σκοπό να πλήξει την προσπάθεια ίδρυσης σωματείου, στο οποίο οι απολυμένοι ήταν ιδρυτικά μέλη, απαιτούν με ψήφισμά τους εργατικά σωματεία.

Οπως σημειώνουν, «οι απολύσεις αυτές αποτελούν άλλη μία επιβεβαίωση ότι η κερδοφορία ακόμα και των πιο εμβληματικών επενδύσεων που υποτίθεται εξασφαλίζουν "πολλές και καλές δουλειές", όπως διαφημίζεται από κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, έχει ως προϋπόθεση τη σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και την παραίτηση των εργαζομένων από την πάλη τους για τα αυτονόητα: Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς που να εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια.

Αποτελούν επίσης άλλη μία επιβεβαίωση ότι απέναντί μας οι εργαζόμενοι έχουμε ένα εχθρικό κράτος, πολύ ικανό να κόβει και να ράβει νόμους ακριβώς στα μέτρα των αναγκών για την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, όπως ο νόμος - έκτρωμα του Χατζηδάκη για τα Εργασιακά, ο οποίος άνοιξε την πόρτα για να θεωρηθούν νόμιμες οι εκδικητικές απολύσεις ακόμα και προέδρων σωματείων. Φοβούνται τα σωματεία, την οργανωμένη τους δράση, γι' αυτό κάθε φορά που νομοθετούν ενάντια σε κατακτήσεις των εργαζομένων φέρνουν μαζί και νόμους ενάντια στη συνδικαλιστική δράση και την απεργία, όπως το πρόσφατο τερατούργημα της κυβέρνησης.

Παράλληλα, αυτό το εχθρικό κράτος είναι το ίδιο που έχει θαφτεί μέσα στη λασπουριά, πνιγμένο και ανίκανο να προστατεύσει τη ζωή, την περιουσία και το βιος του λαού μας.

Η επίθεση αυτή αποτελεί επίθεση σε όλο το εργατικό κίνημα. Είναι ενταγμένη στην παραπέρα προσπάθειά τους να γιγαντώνουν την κερδοφορία τους ξεζουμίζοντας εμάς τους εργαζόμενους.

Δεν θα τους περάσει. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους απολυμένους εργαζόμενους. Διαβεβαιώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το εργατικό κίνημα με την πάλη του έχει την δύναμη να επιβάλει τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Η πρόσφατη επιτυχία της απεργίας στις 21/9 απέδειξε επίσης ότι το εργατικό κίνημα έχει τη θέληση και τη δύναμη να αφήσει όλους τους αντεργατικούς νόμους στα χαρτιά».

Το ψήφισμα υπογράφουν τα σωματεία: Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές ν. Θεσσαλονίκης, ΣΕΤΕΠΕ, Εργαζόμενων στην «e-food», Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, Λογιστών ν. Θεσσαλονίκης, Εργαζόμενων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής ν. Θεσσαλονίκης, Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βόρειας Ελλάδας, ΕΥΑΘ, Εργαζομένων Καθαριότητας και Φύλαξης σε εργολαβίες Κ. Μακεδονίας, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Πωλητών Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Β. Ελλάδας, Εργαζόμενων στη «Μαλαματίνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα συγκέντρωση τη Δευτέρα στα δικαστήρια (2022-11-19 00:00:00.0)
Μαχητική καταδίκη των απολύσεων και της εργοδοτικής τρομοκρατίας (2022-10-11 00:00:00.0)
Στους δρόμους ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις (2022-01-18 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους απεργούς της «Coca-Cola» (2014-01-29 00:00:00.0)
Αποστέλλει απολύσεις στα σπίτια των απεργών (2013-06-01 00:00:00.0)
Απεργία στην «Καράς» (2002-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ