Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καμιά απόλυση στον δήμο Ασπροπύργου!

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από τις κοινωνικές δομές του δήμου Ασπρoπύργου απαιτεί το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, μπροστά στην επικείμενη απόλυση 21 εργαζομένων της ΜΚΟ ΕΠΕΚΑ, που απασχολούνται στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. Οι απολύσεις αναμένονται να γίνουν στο τέλος του μήνα με απόφαση της δημοτικής αρχής, παρότι η ίδια είχε υποσχεθεί ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν και ότι οι υπηρεσίες τους θα συνεχιστούν κανονικά.

Οι 21 εργαζόμενοι στελεχώνουν δομές όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, δομές παροχής συσσιτίου και εξυπηρετούν πάνω από 400 κατοίκους. Αναδεικνύοντας τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, τονίζει πως υλοποίησε τις κατευθύνσεις κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης, άφησε χωρίς επαρκές μόνιμο προσωπικό τις κοινωνικές δομές, τις στελέχωσε με συμβασιούχους και σήμερα έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα απολύοντάς τους.

«Θα μας απαντήσει ο κύριος δήμαρχος, αν απολυθούν οι 21 συνάδελφοι ποιος θα εξυπηρετεί τους 400 κατοίκους; Αυτός ο κόσμος πού θα βρίσκει τα φάρμακά του και το φαΐ του;», ρωτά το Συνδικάτο και απαιτεί η κυβέρνηση να δώσει λύση ώστε «όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στις κοινωνικές δομές και βρίσκονται υπό την ομηρία των δημάρχων και των ΜΚΟ να περάσουν στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων με μόνιμη και σταθερή δουλειά και με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Την ευθύνη της μισθοδοσίας να την αναλάβει η κυβέρνηση».

Παράλληλα, μαζί με το αίτημα να μη γίνει καμιά απόλυση απαιτεί να προχωρήσει άμεσα η στελέχωση της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Ασπροπύργου με επαρκές προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία και με κρατική χρηματοδότηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ