Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ
Στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα

Με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο ολοκληρώθηκε η 48ωρη απεργία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησε χτες το Σωματείο Συμβασιούχων Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας που πραγματοποίησε, αντιδρώντας στις απολύσεις συμβασιούχων υπαλλήλων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών, με στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας, προκειμένου και οι μόνιμοι υπάλληλοι να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου. Τη συμπαράστασή της στον αγώνα και την απεργία των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ).

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων, Α. Δούλος, τόνισε ότι στη συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Δ. Καιρίδη, το Σωματείο ενημερώθηκε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να δοθεί στους συμβασιούχους ανανέωση τριών μηνών μέχρι τέλος του χρόνου με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και στη συνέχεια να «περάσουν» οι συμβασιούχοι στον κρατικό προϋπολογισμό.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Προσφυγών, Αλεξάνδρα Λάμπρου, μετέφερε τη συμπαράσταση στους συμβασιούχους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι και οι μόνιμοι γνωρίζουν καλά ότι, «αν προχωρήσουν με τις απολύσεις (σ.σ. το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου) στην ουσία οι υπηρεσίες μας θα ...εξαϋλωθούν. Ακριβώς, επειδή το υπουργείο χρόνια τώρα επιλέγει να στελεχώνει την υπηρεσία με συμβασιούχους διαφόρων μορφών, είτε ΙΔΟΧ είτε ενοικιαζόμενων εργαζομένων μέσω του EASO. Θέλουμε να γίνουν οι ανανεώσεις, χρειαζόμαστε μόνιμο προσωπικό, να μην καταρρεύσουν οι υπηρεσίες, ιδιαίτερα σε συνθήκες αύξησης των ροών. Το πρόβλημα είναι διαχρονικό. Οι ανάγκες δεν είναι παρά μόνο πάγιες και διαρκείς. Από αυτήν την άποψη χρειαζόμαστε όλοι οι συνάδελφοί μας να μείνουν στη δουλειά».

Επίσης, ο Χ. Μπόικος, από το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Κοινότητας, κάλεσε σε ένταση της πάλης για τη μονιμοποίηση κάθε εργαζόμενου, αφού, όπως είπε, «θεωρούμε ότι κάθε θέση εργασίας καλύπτει πάγια και διαρκή ανάγκη. Ολες οι υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, παντού, είναι υποστελεχωμένες. Προωθείται η εργασία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου τα τελευταία χρόνια. Ζωή με δόσεις δεν γίνεται! Θέλουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κόντρα στις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ που θέλουν τον εργαζόμενο φτηνό, τρομοκρατημένο, "ελαστικό" και απολύσιμο».

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Γ. Ιωαννίδης, από την ΟΣΕΑΔΕ, και ο Γ. Πάλλας, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ