Τρίτη 16 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Η Κάρλα ντελ Πόντε θα εισπράξει «βραβείο ειρήνης»

Η «Οικονομική Εταιρία της Βεστφαλίας και Λίπε» πρόκειται να απονείμει στην Κάρλα ντελ Πόντε - την κύρια κατήγορο του προέδρου Μιλόσεβιτς στο δικαστήριο της Χάγης - το «Βραβείο Ειρήνης της Βεστφαλίας 2002», που συνοδεύεται με το ποσό των 25.000 ευρώ. Η απονομή έχει οριστεί για τις 28 Ιούνη.

Το βραβείο αυτό απονέμεται σε ανάμνηση της ειρήνης της Βεστφαλίας του 1648 με την οποία τερματίστηκε ο 30ετής πόλεμος, καθιερώθηκε η συνύπαρξη θρησκευτικών δογμάτων και η αναγνώριση της ισοτιμίας των κρατών.

Διαμαρτυρία

Ο Κλάους Χάρτμαν, ομοσπονδιακός πρόεδρος του Συνδέσμου Αθέων της Γερμανίας, χαρακτήρισε την απόφαση απονομής του βραβείου σαν «προσβολή των ειρηνόφιλων και δίκαιων ανθρώπων». Η Ντελ Πόντε, δήλωσε ο Χάρτμαν, συμβολίζει «το αντίθετο όλων αυτών για τα οποία η ειρήνη της Βεστφαλίας διεκδικεί την αξία μιας εποχής. «Η Πόντε εκπληρώνει την αποστολή της με φανατισμό, για να τελειώσει με παρα-νομικά μέσα την καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας. Το Δικαστήριο της Χάγης για τη Γιουγκοσλαβία δεν είναι ίδρυμα απονομής δικαιοσύνης, αλλά ποινικής «δίωξης με επιλογή».


Θ. ΒΟΡΕΙΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ