Τρίτη 16 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ
Στη λογική των ίσων αποστάσεων

KAΪΡΟ (Αποστολή Γιάννης ΦΩΤΟΥΛΑΣ).-

Στη λογική των ίσων αποστάσεων από το θύτη και το θύμα, τη στιγμή που μαίνεται ο αφανισμός του παλαιστινιακού λαού από τους Ισραηλινούς επιδρομείς, κινήθηκε η έκτακτη διάσκεψη της Ομάδας Επαφής των προέδρων των «Ευρωμεσογειακών Κοινοβουλίων» που συνήλθε την Παρασκευή στο Κάιρο. Στη διάσκεψη μετείχαν οι πρόεδροι των Κοινοβουλίων της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Αιγύπτου, της Τυνησίας καθώς και εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αραβικής Κοινοβουλευτικής Ενωσης.

Στο τελικό ανακοινωθέν, μετά από πιέσεις των εκπροσώπων της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας, ούτε λίγο ούτε πολύ τα βάρη της κρίσης στην περιοχή επιμερίζονται στο θύτη και το θύμα, αφού αναφέρεται ότι ναι μεν καταδικάζονται «οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατάληψης που στοίχισαν τη ζωή αθώων Παλαιστινίων», αλλά ταυτόχρονα καταδικάζονται «όλα τα είδη τρομοκρατίας και βίας εναντίον αθώων θυμάτων του ισραηλινού πληθυσμού».

Οι πρόεδροι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ούτε για μια επίσκεψή τους στα Κοινοβούλια της Παλαιστίνης και του Ισραήλ, όπως είχαν αποφασίσει σε προηγούμενη διάσκεψη στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ