Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Δύο νεκροί πυροσβέστες σε κατάρρευση παλιού κτιρίου στην Αβάνα

Η μερική κατάρρευση ενός κτιρίου στη συνοικία Παλιά Αβάνα της πρωτεύουσας της Κούβας, χτες τα ξημερώματα, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 2 πυροσβεστών - διασωστών.

Μετά την πρώτη κατάρρευση, η 40χρονη Γιοάντρα Λόπεζ και ο 23χρονος Λουίς Μαρτίνες έσπευσαν άμεσα με τη μονάδα. Ηταν από τους πρώτους που έτρεξαν να βοηθήσουν τις 12 οικογένειες με 54 ανθρώπους που ζούσαν στο παλιό και ασυντήρητο κτίριο, όταν συνέβη και δεύτερη κατάρρευση τοιχίου που τους καταπλάκωσε.

Ενας 79χρονος κάτοικος του κτιρίου εξακολουθεί να αγνοείται, ενώ 2 τραυματίες νοσηλεύονται. Οι υπόλοιποι ένοικοι είναι ασφαλείς και φιλοξενούνται είτε σε συγγενείς είτε σε χώρο του κράτους.

Το περιστατικό αυτό φέρνει στο προσκήνιο άλλη μια πλευρά της δύσκολης πραγματικότητας που αντιμετωπίζει ο κουβανικός λαός λόγω του υπερεξηντάχρονου πολύμορφου αποκλεισμού από τις ΗΠΑ, που αφορά και την προμήθεια των απαραίτητων υλικών για τη συντήρηση κτιρίων. Τα προβλήματα στατικότητας και καταρρεύσεων οικοδομών και κτιρίων πολλών δεκαετιών, πολλά από αυτά αρχοντικά που δόθηκαν στον λαό, επιτείνουν το ιδιαίτερα υγρό κλίμα της Καραϊβικής και οι έντονες βροχοπτώσεις της περιόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ