Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνεχίζονται τα παζάρια στο Κογκρέσο

Τα παζάρια στο αμερικανικό Κογκρέσο δεν οδήγησαν νωρίς χτες βράδυ στην εκλογή νέου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς ο Ρεπουμπλικάνος (υποστηριζόμενος από τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ) Τζιμ Τζόρνταν από το Οχάιο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις ελάχιστες 217 ψήφους που απαιτούνται για την εκλογή του.

Αντίθετα, υπήρξαν τουλάχιστον 20 Ρεπουμπλικάνοι που δεν ψήφισαν τον Τζιμ Τζόρνταν (που θεωρείται πως υιοθετεί συχνά ακραίες θέσεις που διχάζουν το Κογκρέσο) με αποτέλεσμα την πιθανή διεξαγωγή νέου γύρου. Οι 20 Ρεπουμπλικάνοι προτίμησαν να ψηφίσουν είτε τον πρώην πρόεδρο της βουλής, Κέβιν Μακάρθι, ή τον επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων Στιβ Σκαλίς (που επίσης απέτυχε να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ώστε να εκλεγεί, με αποτέλεσμα να αποσύρει την υποψηφιότητά του) ή τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών, Χακίμ Τζέφρις.

Ηχηρές επευφημίες ξέσπασαν όταν ο Σκαλίζ ψήφισε τον Τζιμ Τζόρνταν και χειροκροτήματα όταν έκανε νωρίτερα το ίδιο και ο Κέβιν Μακάρθι.

Το τελικό αποτέλεσμα αυτού του γύρου ψηφοφορίας ήταν 200 ψήφοι υπέρ του Τζόρνταν και 212 υπέρ του Τζέφρις.

Η αποτυχία εκλογής του Τζόρνταν και σε αυτόν τον γύρο αύξησε τις πιθανότητες για επανάληψη και άλλων ψηφοφοριών στο Κογκρέσο για την εκλογή νέου προέδρου, όπως είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε ο Κέβιν Μακάρθι εξελέγη μετά από 15 ψηφοφορίες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ