Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Νεκροί πέντε ένοπλοι της Χεζμπολάχ από ισραηλινά πυρά

Την έντονη ανησυχία για διάχυση των συγκρούσεων στον Λίβανο προκαλεί η συνέχιση των πολεμικών επεισοδίων μεταξύ του ισραηλινού στρατού και ενόπλων μαχητών της Χεζμπολάχ.

Χτες, ισραηλινά αντίποινα στη ρίψη αντιαρματικών πυραύλων που προκάλεσαν τον τραυματισμό δύο Ισραηλινών εφέδρων και ενός αμάχου στη μεθοριακή πόλη Μέτουλα είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε μαχητών της Χεζμπολάχ.

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης που επικαλούνται λιβανέζικα ΜΜΕ, αναφέρεται πως οι μαχητές πέθαναν «ενώ έκαναν τζιχάντ» (δηλαδή «ιερό πόλεμο»).

Κατά τον ισραηλινό στρατό, οι 4 ένοπλοι επιχείρησαν να διεισδύσουν σε ισραηλινό έδαφος από τον νότιο Λίβανο και να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό.

Πλέον, η Χεζμπολάχ έχει χάσει τουλάχιστον 10 μαχητές από τις 8 Οκτωβρίου, όταν άρχισαν οι εχθροπραξίες στα σύνορα. Ο ισραηλινός στρατός το ίδιο διάστημα έχει χάσει τουλάχιστον 3 στρατιώτες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο «Al Manar» του Λιβάνου έκανε λόγο από την πλευρά του για «σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς» στο λιβανέζικο έδαφος, απέναντι από τη Μετούλα. Και το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (NNA) μετέδωσε ότι περιοχές της χώρας κοντά στα νοτιοδυτικά σύνορα με το Ισραήλ έγιναν στόχος «συνεχών» βομβαρδισμών στη διάρκεια της νύκτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ