Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
ΚΡΗΤΗ
Μαζικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης

Ηράκλειο
Ηράκλειο
Μαζικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης πραγματοποιήθηκαν χτες το απόγευμα σε πόλεις της Κρήτης, με πρωτοβουλία των Επιτροπών Ειρήνης, εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και της ΟΓΕ. Με κεντρικό σύνθημα «Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά» εκατοντάδες εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές διαδήλωσαν σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Αγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία. Δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις έδωσαν μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας που ζουν στο νησί.

Στο Ηράκλειο μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυναν μεταξύ άλλων η Ρένα Σκυβαλάκη, επικεφαλής της ΟΓΕ Ηρακλείου, ο Γιώργος Σαμπροβαλάκης, μέλος του ΔΣ του ΣΚΛΕ και ο Θανάσης Μακαρατζής, μέλος του ΔΣ της ΕΙΥΗ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου Νίκο Πατεράκη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Αυτή την ώρα στην Παλαιστίνη, στη Λωρίδα της Γάζας διαπράττεται ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού, με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. H τεράστια προβολή των θέσεων του Ισραήλ από τα ΜΜΕ, η προπαγάνδα και τα fake news που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, δίνουν την εικόνα πως το Ισραήλ είναι ένα φιλειρηνικό κράτος που δέχτηκε επίθεση από κάποιους πολεμοχαρείς που θέλουν να εισβάλουν στο Ισραήλ. Σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις που καλούν τον λαό να συνταχθεί με το κατοχικό ισραηλινό κράτος και να εμπλακεί η χώρα ακόμα πιο βαθιά σε σχεδιασμούς που βρωμάνε μπαρούτι, απέναντι στους διάφορους θιασώτες των "ίσων αποστάσεων" μεταξύ θύτη και θύματος, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής! Να απεμπλακεί τώρα η Ελλάδα από τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια».

Χανιά
Χανιά
Μια πολύ μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Δημοτική Αγορά Χανίων με σύνθημα «λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «καμιά εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή της Γάζας», ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους των Χανίων. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μανώλης Ξανθουδάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Χανίων και ο Σταμάτης Μαμάκας, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Χανίων, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Μανώλης Παπαδομανολάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ