Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Μυριόστομο διεθνές μήνυμα: Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

ΗΠΑ - Βοστόνη
ΗΠΑ - Βοστόνη
Μυριόστομο και κρυστάλλινο μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, και μαζί σε όλους τους λαούς που αντιστέκονται για το δίκιο και την ελευθερία, στέλνουν οι διαδηλώσεις που συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο κατά της ισραηλινής κατοχής και της νέας σφαγής που ματοκυλά τη Γάζα.

Στις ΗΠΑ οι κινητοποιήσεις συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό είναι σε πολλές περιοχές οι μαζικότερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών, όπως στη Βοστόνη, μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών στην πόλη.

Στο Λος Αντζελες, κεντρική αρτηρία γέμισε διαδηλωτές που φώναζαν «Το Ισραήλ είναι κράτος - εγκληματίας. Η αντίσταση είναι δικαιολογημένη όταν οι λαοί βρίσκονται υπό κατοχή! Ελευθερώστε την Παλαιστίνη!».

Μεγάλη κινητοποίηση αλληλεγγύης έγινε και στο Δουβλίνο. Στις όχθες του ποταμού Λίφι, που διασχίζει την ιρλανδική πρωτεύουσα, «παρατάχθηκαν» διαδηλωτές με αμέτρητες παλαιστινιακές σημαίες.

Διαδηλώσεις συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους οργανώθηκαν και στη Γαλικία (βορειοδυτική Ισπανία).

Την ίδια ώρα εντείνεται η καταστολή στην ΕΕ απέναντι στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Στη Γερμανία, ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής Λ. Αράφε επέκρινε τους περιορισμούς που επέβαλαν οι γερμανικές αρχές στις δημόσιες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, δηλώνοντας «βαθιά ανήσυχος για την υπερβολική αντίδραση σε ειρηνική αντιπολεμική διαδήλωση» που έγινε στο Βερολίνο, με πλήθος συλλήψεων.


ΙΣΠΑΝΙΑ - Γαλικία
ΙΣΠΑΝΙΑ - Γαλικία

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ