Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοβουλία για Εργατική Λέσχη στο Περιστέρι

Στις 23 Απρίλη θα γίνει συγκέντρωση στο παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, ώρα 7 μ.μ.

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία πάρθηκε χτες στο Περιστέρι, που αφορά όλη την εργατική τάξη της περιοχής και ανοίγει δρόμους και για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Με γνώμονα το ότι είναι ζωντανή η ανάγκη ταξικής πολύμορφης παρέμβασης μέσα στις ίδιες γειτονιές, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της περιοχής προχώρησαν στην πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Εργατικής Λέσχης Περιστερίου. Στα πλαίσια αυτά, η πρωτοβουλία αποφάσισε να καλέσει όλους τους εργαζόμενους της περιοχής σε πλατιά συγκέντρωση την Τρίτη 23 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα, στο Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Περιστέρι.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα που εξέδωσε, η πρωτοβουλία καλεί τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση να κουβεντιάσουν, να ανταλλάξουν σκέψεις για το πώς θα παρέμβουν, να βοηθήσουν όλοι μαζί στην οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα τους, στο πώς θα συμβάλουν, ώστε και στον τόπο κατοικίας να υπάρξει δράση και αγώνας των χιλιάδων εργαζομένων του Περιστερίου. Να φτιάξουν μέσα στην ίδια τη γειτονιά τους, στον τόπο κατοικίας τους, το δικό τους μετερίζι αντίστασης στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική.

Οπως σημειώνεται στο κάλεσμα, η πρωτοβουλία γίνεται στο Περιστέρι των χιλιάδων εργαζομένων. Εκεί, όπου εφαρμόζονται τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, όπου η ανεργία τσακίζει κόκαλα, όπου η φτώχεια, η ανέχεια αγκαλιάζει όλο και περισσότερους, όπου ο δήμος έχει γίνει φορέας εφαρμογής αντιλαϊκής πολιτικής και κάθε πολιτικάντης, ενόψει εκλογών, τάζει λαγούς με πετραχήλια στους άνεργους και στη νεολαία, όπου δεν υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Εκεί, όπου σπρώχνουν με κάθε μέσον τα παιδιά να εγκαταλείψουν το σχολείο και η υποκουλτούρα, η αποχαύνωση, η διάδοση των ναρκωτικών είναι επίσημη πολιτική και τυλίγει στα πλοκάμια της όλο και περισσότερους νέους.

Γι' αυτό, όπως επισημαίνουν, πρέπει να παρέμβουν τώρα, να οργανώσουν δίκτυο αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε κάθε εργαζόμενο, που δοκιμάζεται από την απόλυση, την ανεργία και την ανέχεια. Στο πολιτισμό της αποχαύνωσης και της μαστούρας, να προβάλουν τις λαϊκές παραδόσεις, τις αξίες και τον πολιτισμό της εργατικής τάξης και του λαού. Να συμβάλουν, ώστε να βγουν οι εργαζόμενοι από την απογοήτευση, τον ατομικισμό και την αδιαφορία. Να αναδείξουν την ανάγκη της οργανωμένης δράσης, σαν το μόνο μέσον που μπορεί να επιβάλει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του λαού και του τόπου, που μπορεί να υπερασπίσει τους εργαζόμενους από την επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ