Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Η κυβέρνηση επιδιώκει να βγάλει παράνομη την απεργία, που έχει κηρύξει για αύριο το ΕΚΑ. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι η δίκη στο κτίριο 4 της Ευελπίδων

Στο παραδοσιακό όπλο, στην επιστράτευση των δικαστηρίων, για να βγάλει παράνομη την απεργία κατέφυγε και πάλι χτες η κυβέρνηση. Χρησιμοποιώντας τη διοίκηση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» κατέθεσε προσφυγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και ζητά να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων Ορισμένου Χρόνου στην «Ολυμπιακή».

Ζητά, επίσης, «να απαγορευτεί η πραγματοποίηση της απεργίας αυτής, κάθε συμμετοχής καθώς και οιασδήποτε άλλης στο μέλλον με οιαδήποτε μορφή και εάν ήθελε εμφανιστεί, εφόσον θα στηρίζεται στους ίδιους λόγους και στα ίδια αιτήματα. Να κηρυχτεί προσωρινά εκτελεστή η απόφασή σας ως προς τη διάταξή της για την απαγόρευσή τους. Να καταδικαστούν σε 1.467,35 ευρώ ως χρηματική ποινή και προσωπική κράτηση έξι μηνών έκαστος των νομίμων εκπροσώπων του καθού, κατά τα ανωτέρω αναφερόμενα. Να συντμηθεί η προθεσμία επίδοσης και κλήτευσης. Να μας επιτραπεί να κοινοποιήσουμε προς την εναγομένη την απόφαση του δικαστηρίου σας και μετά την 7η νυκτερινή και σε Κυριακή ή αργία».

«Ο ξεσηκωμός αυτός φαίνεται ότι έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην κυβέρνηση και στα όργανά της, έτσι ώστε να αντιδρά με κινήσεις πανικού», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Υπογραμμίζει ότι «αφού δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων με τα ελεγχόμενα συνδικαλιστικά όργανα, ενεργοποίησαν το σύνολο του κυβερνητικού και κομματικού μηχανισμού».

Ετσι, ως τελευταία προκλητική ενέργεια απελπισίας, χαρακτηρίζει το ΕΚΑ, την προσφυγή της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, για κήρυξη της απεργίας του ΕΚΑ παράνομη και καταχρηστική για τυπικούς λόγους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η διοίκηση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία, γιατί, όπως αναφέρει, «αναιρεί και ακυρώνει κατ' ουσία την απόφαση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση»! Αυτό γιατί η διοίκηση, όπως αναφέρει, θεωρεί την ιδιωτικοποίηση ως τη μοναδική διέξοδο και επιδιώκει και θέλει να κατοχυρώσει αυτήν την άποψη και με «δικαστική βούλα»! Μάλιστα, χαρακτηρίζει ανούσια και ανύπαρκτα τα αιτήματα των εργαζομένων στην «Ολυμπιακή», οι οποίοι απαιτούν να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση και ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν γνώμη γι' αυτήν καθώς, όπως σημειώνεται, «όλα τα παραπάνω αιτήματα, είναι εκτός του σκοπού των συνδικαλιστικών οργανώσεων...»!

Το ΕΚΑ θεωρεί «ότι τέτοιου είδους ενέργειες, όχι μόνο δεν κάμπτουν τους εργαζόμενους, αλλά δυναμώνουν τη θέλησή τους για ομόθυμη συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις». Τέλος, καλεί για μια ακόμα φορά όλους τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα, τις ΔΕΚΟ και τις Τράπεζες να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην απεργία στις 18 Απρίλη και στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στις 11 το πρωί και πορεία μέχρι τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ