Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
«Ομπρέλα» στην αντιασφαλιστική καταιγίδα

Εγινε χτες η συγκέντρωση, ενώ αναβλήθηκε - λόγω καιρικών συνθηκών - η πορεία προς τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας για την Τρίτη, 23 Απρίλη

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κάνιγγος στις 12.30 το μεσημέρι πραγματοποίησαν χθες ανάπηροι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων για αγωνιστική δράση για την Κοινωνική Ασφάλιση, την ανεργία, για την αντιμετώπιση των χρόνιων και οξυμένων προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν τα Ατομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) στη χώρα μας.

Στη συγκέντρωση, εκφράστηκε η θέληση των αναπήρων για αγώνα ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, που πρώτα θύματά τους είναι οι ανάπηροι, αλλά και η αγανάκτησή τους για τη διόγκωση της ανεργίας, σαν αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα.

Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στους ανθρώπους με αναπηρίες να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη για χθες πορεία στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας. Η πορεία θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 23 Απρίλη 2002. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Το υπόμνημα του ΠΑΣΑΠ

Πλήρη σύνταξη στα 20 χρόνια εργασίας ή με 6.000 ένσημα για τα άτομα με ακρωτηριασμένο ή παράλυτο μέλος ή άλλο κινητικό πρόβλημα, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ζητά ο Πανελλαδικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΣΑΠ), με υπόμνημά του προς τον υπουργό Εργασίας, Δ. Ρέππα.

Αν γίνουν αλλαγές και δε θεσμοθετηθεί αυτή η διάταξη, τότε τα άτομα με τις κινητικές αναπηρίες θα βρεθούν εκτός πραγματικής προστασίας και του άρθρου 21 του Συντάγματος περί προστασίας των αναπήρων, υπογραμμίζει ο ΠΑΣΑΠ, στο υπόμνημά του προς τον Δ. Ρέππα.

Επίσης, ο ΠΑΣΑΠ, με υπόμνημά του προς τον υφυπουργό Μεταφορών Σπ. Βούγια, ζητά την επέκταση της διάταξης (άρθρο 47 του νόμου 2963/2001) για τη δωρεάν παροχή 1.000 τηλεφωνικών μονάδων το μήνα στα άτομα με κινητικά προβλήματα που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

«Η επικοινωνία είναι βασική ανάγκη για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες, που είναι περιορισμένα στο σπίτι τους. Δυστυχώς, όμως, με την επικράτηση των ψηφιακών κέντρων, το πολύτιμο αυτό αγαθό έχει καταντήσει μια ακριβή πολυτέλεια», επισημαίνει ο ΠΑΣΑΠ στο υπόμνημά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ