Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ «ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ»
Οι εργαζόμενοι ματαίωσαν τον εκβιασμό

Η δυναμική παρέμβαση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και η άμεση κινητοποίηση των εργαζομένων της αλυσίδας καταστημάτων «Καταναλωτής», που πραγματοποίησαν κατάληψη των κεντρικών γραφείων της επιχείρησης από τις πρωινές ώρες χτες, συνέβαλαν στο να αποκαλυφτεί συντονισμένο σχέδιο της διοίκησης για εκβιασμό σε βάρος των εργαζομένων.

Τα καταστήματα «Καταναλωτής» έχουν κηρύξει πτώχευση και είναι στη διαδικασία πώλησης. Οι άνθρωποι της διοίκησης είχαν καλέσει τους 300 περίπου εργαζόμενους της επιχείρησης να περάσουν χτες από τα γραφεία για να υπογράψουν κάποια έγγραφα. Οταν οι πρώτοι εργαζόμενοι έφτασαν στα γραφεία, διαπίστωσαν ότι τους ζητούσαν να υπογράψουν δήλωση αποχώρησής τους από τις εργασίες τους και ότι λάμβαναν γι' αυτό το 100% των οφειλόμενων σ' αυτούς αποζημιώσεων, ενώ στην ουσία θα έπαιρναν μόνο το 70%. Δεν ήταν όμως βέβαιο ότι θα έπαιρναν και αυτό το μειωμένο ποσό, γιατί μερικοί που από άγνοια παρασύρθηκαν στην αρχή και υπέγραψαν, εξετάζοντας προσεκτικότερα τα νούμερα στα έγγραφα διαπίστωσαν ότι ούτε 70% δε θα έπαιρναν.

Το Σωματείο κάλεσε τότε τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε κατάληψη των γραφείων μέχρι που να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις. Απαντήσεις όμως δεν πήραν. Το Σωματείο καταγγέλλει και τη στάση μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, όπως του Ηλία Καρά, που σ' όλη τη διάρκεια της κατάληψης ήταν μέσα και συζητούσε με διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης και αντί να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων, σφύριζε αδιάφορα. Καταγγέλλεται ακόμα και η στάση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, Νίκου Γιαννόπουλου, που εδώ και μέρες διεξήγαγε μυστικές διαπραγματεύσεις με την επιχείρηση πίσω απ' τις πλάτες των εργαζόμενων και χωρίς τη γνώση του σωματείου.

Τελικά με την επιμονή των εργαζόμενων και του σωματείου ματαιώθηκε η επιχείρηση εκβιαστικής συλλογής υπογραφών και κανονίστηκε να γίνει σήμερα στις 9 το βράδυ σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για να συζητηθεί συνολικά το θέμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας (2013-03-29 00:00:00.0)
Απαιτούν Συλλογική Σύμβαση (2012-05-11 00:00:00.0)
Μαζική εξόρμηση των ταξικών δυνάμεων έξω από τις πύλες (2011-02-19 00:00:00.0)
Αμεση απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης (2009-12-19 00:00:00.0)
Δυναμική απάντηση στην εντατικοποίηση (2001-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ