Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο Δημόσιο

Στα χέρια των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκεται πλέον η υπόθεση της κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, που βάζουν φωτιά στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, μειώνοντας τις συντάξεις και αυξάνοντας τα όρια ηλικίας. Με καθαρή την εντολή που έδωσαν στην απεργία της 11ης Απρίλη με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους σε όλες τις συγκεντρώσεις, απαιτούν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και το δυνάμωμα του αγώνα. Από την άλλη, η επιτυχία της απεργίας, παρά τις έντονες προσπάθειες υπονόμευσής της με διάφορους τρόπους, ακόμα και την παραμονή, τρομοκράτησε την κυβέρνηση και την «ανάγκασε» να δώσει εντολή στα συνδικαλιστικά της στελέχη για αποκλιμάκωση του αγώνα.

Αυτήν την κυβερνητική εντολή προσπάθησαν να υλοποιήσουν και χτες οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Αγνοώντας την εντολή των απεργών δημοσίων υπαλλήλων, προσπάθησαν να πετύχουν αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου στις 26 Απρίλη και να στείλουν την κλιμάκωση κάπου στο απώτερο μέλλον και ενώ η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει τα αντιασφαλιστικά της σχέδια.

Από την άλλη οι υπόλοιπες παρατάξεις και κυρίως οι συνδικαλιστές της Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης (ΤΑΔΗΣΥ) υλοποιώντας την εντολή των ίδιων των εργαζομένων επέμεναν όχι απλά να μην αλλάξει η ημερομηνία του ΓΣ, αλλά να εισηγηθεί η Εκτελεστική Επιτροπή συγκεκριμένη ημερομηνία απεργιακής κινητοποίησης μεταξύ 15 και 22 Μάη. Ταυτόχρονα, πρότειναν, η ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει σε στάση εργασίας στις 18 Απρίλη και να συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Πρόταση την οποία αρνήθηκαν τα στελέχη της ΠΑΣΚ και προχωρώντας ακόμα και σε διαχωρισμό της εργατικής τάξης δήλωσαν προκλητικά, ότι δε θέλουν συντονισμό με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα...

Τελικά αποφασίστηκε την επόμενη Τρίτη να συνεδριάσει πάλι η Εκτελεστική Επιτροπή και να διαμορφώσει εισήγηση στην οποία οι ταξικές δυνάμεις πρότειναν να καθορίζει συγκεκριμένη ημερομηνία για 24ωρη απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ