Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Θα σταματήσουν!

Χωρίς ηλεκτρικό και πράσινα όλη τη μέρα. Τετράωρη (5-9) στο μετρό, σταματημένα όλα τα τρένα του ΟΣΕ, καλύπτονται να απεργήσουν και οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία

Με αλλεπάλληλες συσκέψεις, περιοδείες στους χώρους δουλιάς, αλλά και ανακοινώσεις, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο των μεταφορών να πάρουν μαζικά μέρος στην αυριανή απεργία με την κάλυψη της απόφασης του ΕΚΑ και ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των κατά τόπους σωματείων.

Στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών, ήδη έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και πράσινα λεωφορεία). Ανάλογη απόφαση συμμετοχής με 4ωρη στάση εργασίας (5-9 π.μ.) έχουν πάρει και οι εργαζόμενοι στο μετρό. Αντίθετα, στην Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (μπλε λεωφορεία) ο κυβερνητικός συνδικαλισμός επέβαλε «αποχή». Στους δύο αυτούς χώρους, οι ταξικές δυνάμεις τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση και εξέδωσαν κοινές ανακοινώσεις, καλώντας τους εργαζόμενους να μετάσχουν μαζικά στην απεργία, για την οποία έτσι κι αλλιώς καλύπτονται από την απόφαση του ΕΚΑ.

Από το χώρο της«Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), απόφαση συμμετοχής στην αυριανή 24ωρη απεργία έχουν πάρει τα Σωματεία των Εποχικών Υπαλλήλων, του επιστημονικού προσωπικού (ΕΣΕΠΟΑ) και η Ενωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ). Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να πάρουν σήμερα οι ενώσεις των διοικητικών υπαλλήλων (ΕΕΑΕ) και των ιπτάμενων συνοδών - φροντιστών (ΕΙΣΦ).

Τέλος, στην αυριανή κινητοποίηση από το χώρο των μεταφορών, συμμετέχουν και οι σιδηροδρομικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ