Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Μακελειό με πυροβολισμούς και τουλάχιστον 18 νεκρούς

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε μαζικούς πυροβολισμούς στο Λιούιστον, στην Πολιτεία Μέιν των βορειοανατολικών ΗΠΑ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλούνται αμερικανικά ΜΜΕ. Ενας τοπικός σύμβουλος είπε στο CNN ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να φτάσει τους 22.

Ο δράστης διέπραξε τις αλλεπάλληλες επιθέσεις σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές τοποθεσίες, σε αίθουσα μπόουλινγκ και πάρτι, εστιατόριο - μπαρ και εφοδιαστικό κέντρο αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Μεγάλο ανθρωποκυνηγητό βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης για τον εντοπισμό του ένοπλου δράστη, ο οποίος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος, ενώ στις έρευνες ήταν έτοιμο να συνδράμει και το FBI. Οι κάτοικοι της πόλης έμειναν κλεισμένοι στα σπίτια τους και τα σχολεία δεν λειτούργησαν την Πέμπτη.

Ο ένοπλος κατονομάστηκε ως Ρόμπερτ Καρντ, 40 ετών. Οι αρχές ανέφεραν ότι είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων και έφεδρος του στρατού των ΗΠΑ. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, το καλοκαίρι είχε μπει σε μονάδα Ψυχικής Υγείας, αφού απειλούσε να ανατινάξει στρατιωτική βάση, αλλά στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο.

Πρόκειται για μία ακόμα πολύνεκρη επίθεση αυτού του είδους στις ΗΠΑ, όπου είναι ιδιαίτερα εύκολη η οπλοκατοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ