Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ»
Δυναμικές διαμαρτυρίες σε ολόκληρο τον κόσμο!

ΜΕΞΙΚΟ - Πόλη του Μεξικού
ΜΕΞΙΚΟ - Πόλη του Μεξικού
Μαζικές και αποφασιστικές κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις σε όλον τον κόσμο συνεχίζονται, με εκατομμύρια κόσμου να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, το δικαίωμά του να έχει και να παλεύει για ελεύθερη πατρίδα!

Με αφορμή και την προχτεσινή (29η Νοέμβρη) Διεθνή Μέρα Αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού όπως καθιερώθηκε από τον ίδιο τον ΟΗΕ τη δεκαετία του 1970, νέες διαμαρτυρίες οργανώθηκαν στις ΗΠΑ: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ξέραμε!», έγραφαν τα πλακάτ των διαδηλωτών που συμμετείχαν σε κινητοποίηση στη Νέα Υόρκη, στη διάρκεια της εκδήλωσης που ήταν προγραμματισμένη για τη φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου έξω από το ίδρυμα Ροκφέλερ, «διαλύοντας» την εορταστική ατμόσφαιρα που πρώτη η κυβέρνηση και μετά όλα τα αστικά επιτελεία καλλιεργούν, την ώρα που πρωτοστατούν στη στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ...

Νέα διαμαρτυρία οργάνωσαν και οι φοιτητές στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ενώ στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, η κινητοποίηση που έγινε ανάγκασε σε ...«άτακτη φυγή» την Χίλαρι Κλίντον, πρωτοκλασάτο στέλεχος των Δημοκρατικών και πρώην υποψήφια πρόεδρό τους, ενώ είχε προγραμματιστεί να μιλήσει σε κάποια συζήτηση... «Το Κολούμπια έχει αίμα στα χέρια του!» «Το Κολούμπια χρηματοδοτεί το απαρτχάιντ!» κατήγγειλαν με πικέτες οι συμμετέχοντες.

ΗΠΑ - Νέα Υόρκη
ΗΠΑ - Νέα Υόρκη
Στην Ευρώπη, νέα μεγάλη διαδήλωση έγινε στο Παρίσι, αλλά και στη Μαδρίτη, στη Σαραγόσα κ.τ.λ.

Στη Λατινική Αμερική, ξεχώρισε η πρωτότυπη διαμαρτυρία που οργανώθηκε με μια γιγάντια παλαιστινιακή σημαία που απλώθηκε στην πλαγιά του Cerro Grande, στην πόλη Σερένα, τη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, στα βόρεια. Μαχητική ήταν η κινητοποίηση και στην Πόλη του Μεξικού.

Στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, όπου με πρωτοβουλία του συνδικάτου Μεταφορών Nakliyat έγινε αποκλεισμός στο λιμάνι Αμπαρλί, σε ανάρτησή του το συνδικάτο τονίζει ότι «η στήριξη και αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό είναι μία από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες για τους εργάτες, που την ίδια στιγμή παλεύουν για τις καθημερινές τους ανάγκες. Εργαζόμενοι του κόσμου, ενωθείτε!»...


ΧΙΛΗ
ΧΙΛΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ