Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Την αθλιότητα των ισραηλινών κολαστηρίων καταγγέλλουν οι απελευθερωμένοι Παλαιστίνιοι

Για την τραγική κατάσταση των γυναικών κρατουμένων μίλησε η αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι

Η Αχέντ Ταμίμι κατά την απελευθέρωσή της

Copyright 2023 The Associated

Η Αχέντ Ταμίμι κατά την απελευθέρωσή της
Η Αχέντ Ταμίμι, η γνωστή 22χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια που είχε συλληφθεί ξανά στις 6 Νοέμβρη σε ένα από τα πολλά πογκρόμ των κατοχικών δυνάμεων στη Δυτική Οχθη, ήταν μια από τις γυναίκες κρατούμενες που απελευθερώθηκαν προχθές βράδυ από τις ισραηλινές φυλακές, στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων και αιχμαλώτων.

Σε δηλώσεις της η Αχέντ Ταμίμι ανέφερε:

«Δεν μπορούμε να χαιρόμαστε, γιατί υπάρχουν πολλοί νεκροί στη Γάζα, υπάρχουν ακόμη φυλακισμένοι, άλλες 30 γυναίκες είναι κρατούμενες, βασανίζονται κάθε ημέρα, χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, χωρίς ρούχα.

Οι γυναίκες κρατούμενες κοιμούνται στο πάτωμα, η κατάσταση στη φυλακή είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχουν 10 κρατούμενες από τη Γάζα, που άφησαν πίσω τους τα παιδιά τους στον δρόμο. Η κατάστασή τους είναι πολύ άσχημη. Βασανίζουν όλες τις γυναίκες κρατούμενες, τις χτυπούν. Εμένα με απείλησαν ότι θα σκοτώσουν τον φυλακισμένο πατέρα μου.

Στέλνω τους χαιρετισμούς μου στον πατέρα μου και σε όλους τους φυλακισμένους. Ελευθερία σε όλους. Ο Θεός ας συγχωρέσει τους μάρτυρες. Θα νικήσουμε, είμαστε πιο δυνατοί από την κατοχή».

Επίσης ο Ραμσι Αλ Αμπάσι, άλλος κρατούμενος που απελευθερώθηκε, με ένα χαρακτηριστικό βίντεο περιέγραψε την κτηνωδία που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στα ισραηλινά μπουντρούμια: «Για 60 μέρες δεν είχαν δει το φως της ημέρας, ήταν 60 μέρες ξυλοδαρμών πρωί - μεσημέρι - βράδυ. Στην Νεγκέβ η φυλακή έχει 3.000 κρατούμενους και έχει μετατραπεί σε κολαστήριο, πολλοί από αυτούς με σπασμένα κόκαλα, χέρια, κεφάλια. Η φυσική και ψυχική τους κατάσταση βρίσκεται στο χειρότερο σημείο. Το πρωί που έμαθα ότι θα απελευθερωθώ δεν μπορούσα να το πιστέψω, ακόμη δεν το πιστεύω».

Ταυτόχρονα έκανε έκκληση στον Ερυθρό Σταυρό να επισκεφτεί τις φυλακές για να δει, όπως είπε, «αυτή την αθλιότητα, τους εξευτελισμούς, τις προσβολές, τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, τις στερήσεις σε φαγητό και νερό, το ότι μας αφήνουν χωρίς μπάνιο έως και 50 μέρες, χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ