Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο του ΚΚΕ για τη νέα χρονιά

Με αφίσες του Κόμματος από το 1974 έως σήμερα

Κυκλοφορεί το νέο Ημερολόγιο του ΚΚΕ για το 2024. Η καλαίσθητη έκδοση ακολουθεί την πορεία του Κόμματος από την de facto νομιμοποίησή του, το 1974, έως και σήμερα μέσα από αφίσες του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, αλλά και Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ, καθώς όπως σημειώνεται στην 1η σελίδα του ημερολογίου, «η αφίσα σταθερά αποτέλεσε και θα αποτελεί ένα εργαλείο επικοινωνίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με εργατικές - λαϊκές και νεανικές δυνάμεις».

Στις σελίδες του θα βρει κανείς μια μεγάλη γκάμα από αφίσες, σε διαφορετικές φάσεις, με διαφορετική μεταξύ τους τεχνοτροπία και διαφορετικές βέβαια ανάγκες της κομματικής προπαγάνδας στο πέρασμα των χρόνων. Πολλές από αυτές έχουν το αποτύπωμα κομμουνιστών καλλιτεχνών, χαρακτών, εικαστικών, όπως π.χ. του Γιώργη Βαρλάμου.

Πέρα από ένα ενδιαφέρον ιστορικό υλικό, οι αφίσες ξυπνάνε μνήμες στους παλιότερους και δίνουν την ευκαιρία στους νεότερους να έρθουν σε επαφή και μ' αυτήν τη σημαντική πλευρά της πολιτικής δράσης του Κόμματος.

Οπως υπογραμμίζεται, «στις αφίσες του ΚΚΕ αποτυπώνεται η στρατηγική του αντίληψη τη δεδομένη περίοδο με όλες τις αντιφάσεις της, ιδιαίτερα σε μια σειρά από υλικά τις δεκαετίες του 1970 και 1980. Εμφανής όμως είναι και η βασανιστική, συλλογική προσπάθεια του Κόμματος για την ιδεολογική και πολιτική του ωρίμανση, την αποκατάσταση του επαναστατικού χαρακτήρα του μετά την ανασυγκρότησή του και την αντιμετώπιση της οπορτουνιστικής προσπάθειας μετάλλαξής του σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα την περίοδο 1989-1991».

Ηδη τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, φίλοι και οπαδοί έχουν ξεκινήσει την πλατιά διακίνηση του ημερολογίου, που μπορεί να συμβάλει και στους στόχους της Οικονομικής Εξόρμησης.







Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ